Menu
Næringsminister Iselin Nybø (V) presenterte tirsdag ettermiddag regjeringens nye kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. Bildet er fra en pressekonferanse i september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Regjeringen forlenger støtteordning for reiselivet ut året

Saken oppdateres.

Av NTB | 20.10.2020 16:22:58

Økonomi og næringsliv: Kompensasjonsordningen til reiselivet består av to pakker på til sammen 1,4 milliarder kroner, opplyste næringsministeren på regjeringens pressekonferanse for reiselivsnæringen tirsdag ettermiddag.

– Målet er å hindre at ellers levedyktige reiselivsbedrifter går konkurs, å trygge arbeidsplasser, og gi næringen tid og rom til å tilpasse seg situasjonen, sier næringsminister Iselin Nybø.

Den nye ordningen bygger på den midlertidige kompensasjonsordningen som ble avviklet ved slutten av august. Den vil gjelde for blant annet overnattings- og serveringsbransjen, event- og konferansearrangører, samt museer og fornøyelsesparker.

Bedriftene må kunne vise et omsetningsfall på 40 prosent eller mer.

Den gjelder fra 1. september til 31. desember 2020. Bedriftene kan søke om en engangsutbetaling på opptil 10 millioner kroner per bedrift per måned.

Flere nyheter: