Menu
Regjeringen foreslår å fjerne dagens investeringstilskudd til bygging av sykehjemsplasser og andre bygg for levering av helsetjenester. Dramatisk, mener Trondheim kommune. IllustrasjonsFoto: Gorm Kallestad / NTB

Regjeringen fjerner investeringstilskudd til bygging av sykehjemsplasser

Finansdirektøren i Trondheim kommune sier han fikk bakoversveis da han oppdaget at investeringstilskuddet til bygging av sykehjemsplasser var fjernet i statsbudsjettet for neste år.

Av NTB | 07.10.2022 03:10:47

Medisin og helse: – Det mest dramatiske i dette budsjettet er at regjeringen foreslår å fjerne dagens investeringstilskudd til bygging av sykehjemsplasser og andre bygg for levering av helsetjenester. Fjerning av tilskuddet vil gi oss behov for et ekstra låneopptak på om lag 1,1 milliard de kommende årene, sier finansdirektør Olaf Løberg i Trondheim kommune til Adresseavisen.

«Regjeringen foreslår ingen nye tilsagn om investeringstilskudd i 2023, og dermed ingen nye forpliktelser for fremtidige budsjettår», står det om heldøgns omsorgsplasser i statsbudsjettet.

Han sier ingen hadde en anelse om at dette var på trappene.

– Jeg har kontaktet KS som vanligvis har god dialog med regjeringen, men dette kom helt overraskende også på dem. Dette burde vi hatt bedre dialog om – i stedet for at det kommer som et øksehogg.

Løberg sier han ikke kan tenke seg at kuttet går gjennom i Stortinget.

– Det er en eldrebølge på vei og da må man ikke kutte i et slikt tilskudd til nødvendige helsebygg.

(©NTB)

Flere nyheter: