Menu
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) tror det kan komme en støtteordning for bedrifter en gang i høst. Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen får kritikk fra rogalandsbedrifter

Tilliten til regjeringens handlekraft i håndteringen av strømpriskrisen svikter hos åtte av ti spurte medlemsbedrifter i en undersøkelse foretatt av Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Av Egil M Solberg | 14.08.2022 22:31:59

Strømkrisen: Små og mellomstore bedrifter i Sørvest-Norge er de hardest rammede i strømkrisen her i landet.

Mens husholdninger lenge har hatt en solid støtteordning og de store virksomhetene har lave priser med fastpris på strøm, trues nå titusenvis av arbeidsplasser i små og mellomstore bedrifter.

Prisen på strøm er det doble i denne landsdelen på grunn av utenlandskabler og elektrifisering av norsk sokkel. Det er helt urimelig at de mest sårbare bedriftene skal ta kostnaden med regjeringens feilslåtte politikk, som nå påfører virksomhetene enorme uforutsette kostnader.

Regjeringen tar kritikken fra rogalandsbedrifter «på største alvor». Det sier Næringsminister Jan Christian Vestre, men regjeringen vil ikke gjøre noe med det første.

Næringsministeren håper imidlertid på strømhjelp «en gang i høst». Ikke godt nok sier åtte av ti spurte medlemsbedrifter i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

– Denne undersøkelsen tar vi selvsagt på største alvor. Jeg forstår godt at situasjonen er utfordrende. Regjeringen jobber med mulige ordninger som kan avhjelpe i høst. Vi har fulgt situasjonen nøye hele veien, sier han.

Flere nyheter: