reklame for Utvik Autoservice
Menu
Helseminister Bent Høie (H) og statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen etablerer koronateststasjoner på flyplasser, grensestasjoner og havner

De som kommer til Norge fra gule og røde land, får tilbud om å teste seg gratis. Det etableres testsentre på utvalgte flyplasser, grenseoverganger og havner.

Av NTB | 12.08.2020 14:48:21

Medisin og helse: – Staten dekker kostnadene knyttet til etablering og drift av disse testsentrene, fastslår helseminister Bent Høie.

All helsehjelp i Norge er som hovedregel basert på frivillighet. Testing ved ankomst vil dermed være frivillig. Høie sier at han håper flest mulig vil benytte seg av muligheten.

Det anslås at det kan være aktuelt med rundt 14 slike testsentre i første omgang. Blant kommunene som har takket ja til å være med på dette er: Oslo, Stjørdal, Sola, Eidskog, Marker, Larvik, Bamble, Bodø, Sandefjord, Ullensaker og Sør-Varanger.

For å få fortgang i opprettelsen skal de kommunale legevaktene få ekstra bevilgninger til dette. Regjeringen påpeker at helsepersonell fra skolehelsetjenesten og helsestasjoner ikke skal omdisponeres til testsentrene, men andre medhjelpere kan brukes.

(©NTB)

Flere nyheter: