reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Kulturminister Abid Raja (V) sammen med idrettspresident Berit Kjøll og fotballpresident Terje Svendsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen åpner for mer kontakt i idretten – gir unntak fra énmetersregelen

Regjeringen har lagt fram en ny forskrift som åpner for kontakttrening i all toppidrett, inkludert 2. divisjon i fotball for menn og 1. divisjon for kvinner.

Av NTB | 12.06.2020 14:19:13

Sport: Unntaket fra énmetersregelen gjelder alle profesjonelle utøvere i idrett og kultur.

– Toppidrettsutøverne våre kan snart trene som normalt. Så snart helsemyndighetene, NIF (Norges idrettsforbund) og vi er enige om retningslinjene her, er det bare å sette i gang. Jeg kan forsikre om at Kulturdepartementet vil bidra alt vi kan for å få dette på plass, sier kulturminister Abid Raja (V).

I idrettsforbundet er det stor glede over at man kan starte med kontakttrening i flere idretter enn fotball.

– Dette er nok en viktig milepæl for norsk idrett. Våre fremste utøvere har idrett som yrke og bidrar gjennom sine prestasjoner til stolte øyeblikk for hele nasjonen. De har i praksis vært ilagt et yrkesforbud i tre måneder. Det har naturligvis store sportslige og økonomiske konsekvenser. Derfor er det utrolig viktig at våre toppidrettsutøvere nå kommer ordentlig i gang igjen, både med trening og konkurranser, sier idrettspresident Berit Kjøll.

NIF avventer nå et forslag til retningslinjer for gjenopptakelse av kontakttrening og konkurranser.

Det betyr at 2. divisjon for menn og 1. divisjon for kvinner kan starte med kontakttrening og etter hvert med kamper, gitt uttalelsene fra NFF nylig.

– Vi er klare for å inkludere 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen (2. divisjon menn) i toppfotballpiloten og håper på klarsignal for dette neste uke. Selv om dette vil innebære justeringer på de mest inngripende smitteverntiltakene, er vi likevel trygge på at vi skal gjøre dette på en smittevernfaglig forsvarlig og tillitvekkende måte, sa NFFs elitedirektør Lise Klaveness i forrige uke.

* Utøvende kunstnere ved gjennomføring av kulturaktiviteter i regi av en profesjonell aktør.

* Toppidrettsutøvere ved gjennomføring av idrettsarrangement.

* Spillere og støtteapparat ved gjennomføring av seriekamper i toppfotball (fotballserier) som Norges Fotballforbund har besluttet er klare til å følge forbundets smittevernprotokoller utarbeidet i samarbeid med Helsedirektoratet.

* Personer under 20 år som deltar på sommerskole, sommerleir, aktivitetsleir, kulturskole, leirskole og andre skolelignende fritids- eller ferietilbud, samt de som står for arrangementet.

I tillegg til at toppidrettsutøvere i alle idretter kan ha kontakt med hverandre, åpnes det opp for det samme i fotballserier som Norges Fotballforbund (NFF) har bestemt at er klare til å følge forbundets smittevernprotokoller.

Kulturdepartementet opplyser at unntaket fra énmetersregelen gjelder for følgende grupper:

(©NTB)

Flere nyheter: