Menu
Nå blir det mulig for Nav å forskuttere deler av dagpengegrunnlaget. Her fra Nav-kontoret St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Regjeringen åpner for forskuttering av dagpenger

De som har mistet inntekten sin som følge av koronakrisen, vil kunne få penger raskt inn på konto, uten å måtte vente på at dagpengesøknaden blir behandlet.

Av NTB | 27.03.2020 14:32:59

Arbeidsliv: Regjeringen vedtok fredag i statsråd at Nav skal kunne forskuttere deler av dagpengegrunnlaget, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet i en pressemelding.

I løpet av de to siste ukene alene har Nav mottatt nærmere 300.000 søknader om dagpenger fra personer som nå har akutt behov for støtte. Det kan føre til lang saksbehandlingstid.

– Forskuddet Nav betaler ut, er på om lag 60 prosent av lønnen og vil senere bli avregnet mot det endelige dagpengevedtaket, når det foreligger, heter det i pressemeldingen.

Den midlertidige ordningen vil i første omgang gjelde i en måned. Den gjelder for arbeidstakere som er arbeidsløse eller permitterte.

Dersom man vil ha forskuttert utbetaling, må man først søke om og oppfylle grunnleggende krav til å motta dagpenger. Deretter må man søke om forskuddsutbetaling på Navs nettsider. Søknadsskjemaet vil være tilgjengelig fra mandag 30. mars.

De første søkerne kan regne med å få pengene på konto i løpet av fredag 3. april.

(©NTB)

Flere nyheter: