Menu
Det har vært glissent på norske idrettstribuner den siste tiden. Fra fredag blir det anledning til å slippe inn flere. Foto: Annika Byrde / NTB

Åpner for flere tilskuere på arrangement

Regjeringen åpner fra fredag for flere tilskuere på idrettsarrangementer. Ved faste tilviste plasser blir det lov med 1500 personer innendørs og 3000 utendørs.

Av NTB | 20.01.2022 21:21:00

politikk: Dette er ikke uten betingelser. Man kan maksimalt benytte 50 prosent av tribunekapasiteten, og publikum skal på innendørsarrangementer deles i kohorter på inntil 200 personer. Det skal hele tiden være minst to meters avstand mellom kohortene. Utendørs kan kohortene være på inntil 500 personer.

Lettelsene tas godt imot av idretten.

– Dette er et stort skritt i riktig retning og betyr at norsk idrett igjen kan ta imot et betydelig høyere antall publikum på våre anlegg og arenaer. Nå kan vi i tiden som kommer glede oss til arrangementer med masse folk på tribunene. Dette er bra for utøverne og lagene, og det er bra for klubbøkonomien, sier idrettspresident Berit Kjøll i en uttalelse.

Myndighetene varsler en ny vurdering i begynnelsen av februar.

– Da håper jeg at vi kan åpne mer, både for arrangementer med og uten faste tilviste plasser, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Arrangører som planlegger for flere enn 200 tilskuere skal utarbeide en skriftlig plan for hvordan forsvarlig smittevern skal ivaretas.

– Selv om vi ennå ikke er i mål, opplever jeg at myndighetene ønsker å finne løsninger for hvordan det kan åpnes opp ytterligere for publikumsarrangementer, spesielt i anlegg med stor publikumskapasitet. Idretten har gode rutiner for hvordan dette skal gjøres på en ansvarlig og god måte, så her ser vi fram til ytterligere lettelser så raskt som mulig.

Både innendørs og utendørs skal arrangøren sørge for at alle skal kunne holde minst en meters avstand til andre som ikke er i samme husstand. Kohortene skal ha separate toalettfasiliteter, garderober og eventuelt servering.

(©NTB)

Flere nyheter: