reklame for Sheiken Bowling
Menu
Regjeringen åpnet tirsdag idretten for fullt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Regjeringen åpner breddeidretten for alle aldersgrupper

Breddeidretten for voksne over 20 år åpnes igjen for fullt. Det bekreftet kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Av NTB | 01.02.2022 19:21:34

Sport: – Nå kan barn, unge og voksne drive med sine fritidsaktiviteter uten anbefalinger om reduserte gruppestørrelser eller krav til avstand. Jeg vet at mange har lengtet etter det, og dette betyr mye for folks fysiske og psykiske helse, sier Trettebergstuen.

Flere aktører har den siste tiden tatt til orde for å åpne hele breddeidretten igjen. Blant dem er idrettspresident Berit Kjøll.

I forrige uke sa hun at tiden var moden for å gjenåpne idretten for fullt etter at den har vært nedstengt under deler av koronapandemien. Tirsdag fikk hun viljen sin.

Innendørsidretten har vært mer preget av tiltak, både for barn og voksne. Der har det vært anbefalt at gruppestørrelser begrenses til 20 personer, eller etter kohort.

Det har også vært tiltak for kamper og konkurranser for innendørsidretten.

Endringene gjelder fra klokka 23.00 tirsdag kveld.

Fra før var det bare toppidretten som var åpen for de over 20 år, mens det i bredden har vært et alderstak på 20 år.

Anbefalingene for organiserte fritidsaktiviteter og arrangementer oppheves, heter det i en pressemelding fra kultur- og likestillingsdepartementet, og den generelle anbefalingen om 1 meters avstand skal ikke gjelde dersom kontakt er nødvendig for å gjennomføre aktiviteten.

(©NTB)

Flere nyheter: