Menu
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier at foreldre som er hjemme med barna, vil ha rett til omsorgspenger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen: Alle som er hjemme under skole- og barnehagekarantene, får omsorgspenger

Saken oppdateres.

Av NTB | 12.03.2020 17:46:35

Medisin og helse: – Når barnehager og skoler nå stenger, ber vi alle om å være smidige og vi håper at arbeidstakere og arbeidsgivere kan finne løsninger lokalt i tråd med de beste tradisjoner i norsk arbeidsliv, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Mange bedrifter har eller skal innføre hjemmekontor, men der det ikke finnes andre løsninger, vil omsorgspenger være en mulighet, understreker Røe Isaksen.

– Foreldre vil ha rett til omsorgspenger for å være hjemme med barn når skoler og barnehager stenger i denne ekstraordinære situasjonen, sier han.

Omsorgspenger er også kjent som sykt barn-dager. Røe Isaksen sier at regjeringen nå vurderer å endre kvoten. I dag kan hver forelder være borte ti dager per kalenderår om man har ett eller to barn, og 15 dager om man har tre eller flere barn.

– Regjeringen følger utviklingen og vil også vurdere å utvide antall dager foreldre kan være hjemme. Vi vil også vurdere å gjøre ordningen mer fleksibel slik at man ikke har brukt opp én hel dag hvis man er én time hjemme, sier han.

Flere nyheter: