Menu
Sandviken ble seriemester forrige sesong. Foran årets sesong har de regjerende mesterne blitt til Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB

Regjerende mester Brann serieåpner mot Røa

Sandviken suste gjennom Toppserien til en historisk ligatittel forrige sesong. Nå heter laget Brann, og kampen for å forsvare gullet innledes mot Røa.

Av NTB | 14.01.2022 11:22:25

sport: Det ble klart da Norges Fotballforbund presenterte terminlisten for 2022-sesongen av Toppserien fredag.

For første gang inneholder serieoppsettet på øverste nivå Branns klubbnavn. Det ble en realitet da kvinnefotballsatsingen i Sandviken ble innlemmet i bergensklubben på tampen av fjoråret.

Dermed er det Brann-kvinnene som skal forsøke å følge opp det som ble en fenomenal fjorårssesong for Sandviken. 17 seirer, én uavgjort og ingen tap ble fasiten på veien mot seriegullet.

Kampen for å forsvare tittelen starter helgen 19.- til 21. mars med bortekamp mot Røa. I serierunde nummer to blir det byderby mot Arna-Bjørnar.

2022-sesongens første oppgjør mellom fjorårets to gullrivaler spilles 18. april.

Fjorårets bronsevinner LSK Kvinner serieåpner hjemme mot Kolbotn.

John Arne Riise er hentet inn som ny trener for kvinnelaget i Avaldsnes. Den tidligere landslags- og Liverpool-stjernen får altså sin debut som trener på øverste nivå i norsk kvinnefotball borte mot Rosenborg.

Avaldsnes endte på åttendeplass forrige sesong, men håper trener Riise kan løfte laget tilbake mot toppen i 2022-sesongen.

Det skal denne sesongen gjennomføres 18 ordinære serierunder, før tabellen deles. Deretter spilles det sluttspill i tråd med den nye seriestrukturen som ble vedtatt på forbundstinget i 2019.

Innføringen av den nye strukturen ble utsatt både i 2020 og 2021 som følge av koronapandemien.

– Kommende sesong vil etter planen bli det første der man får gjennomført grunnspill og sluttspill. Det blir veldig spennende å se hvordan den nye ordningen vil fungere, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

– Det er lagt ned mye arbeid for å koordinere kamptidspunkter og unngå kollisjoner mellom de to øverste nivåene på både herre- og kvinnesiden. Vi har kommet veldig langt i dette arbeidet og unngått mange kollisjoner, selv om det er umulig å få det til 100 prosent, sier Fisketjønn.

Han legger til at det også er tatt hensyn til lagene som skal spille europacup.

Som følge av kvinne-EM er det lagt inn en solid pause i seriespillet i juni og juli.

Fjorårets serietoer Rosenborg innleder på sin side sesongen hjemme mot Avaldsnes. RBK-kvinnene endte fire poeng bak Sandviken forrige sesong etter å ha vunnet 16 kamper og tapt to.

Røa gjør på sin side comeback i toppserien etter én sesong på nest øverste nivå. I serieåpningen skal Oslo-klubben ut mot regjerende mester Brann.

Han opplyser videre at det legges opp til at flest mulig av kampene i toppserien skal spilles med start klokken 15 på søndager.

Arna-Bjørnar – Lyn, LSK Kvinner – Kolbotn, Rosenborg – Avaldsnes, Røa – Brann, Vålerenga – Stabæk.

Avaldsnes – Røa, Kolbotn – Vålerenga, Lyn – Rosenborg, Brann – LSK Kvinner, Stabæk – Arna-Bjørnar.

(©NTB)

Flere nyheter: