Menu
Franck Kessie scoret mot Algerie torsdag. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Regjerende mester Algerie ute av afrikamesterskapet

Algerie er ute av årets afrikamesterskap etter 1-3-tap for Elfenbenskysten torsdag. Dermed starter cupspillet uten regjerende mester til stede.

Av NTB | 20.01.2022 19:06:45

sport: Franck Kessie, Ibrahim Sangaré og Nicolas Pépé sto for scoringene for Elfenbenskysten.

Algerie har slitt hele gruppespillet. De startet mesterskapet med 0-0 mot Sierra Leone, før de røk på et overraskende 0-1-tap for Ekvatorial-Guinea i den andre kampen.

Algerie er den femte regjerende mester på de seks siste turneringene som ikke tar seg til sluttspillet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kessies mål kom etter 22 minutter. Milan-spilleren var først på et innlegg og satte ballen nede i hjørnet med venstrefoten.

Etter 39 minutter stanget Sangaré ballen i mål etter et frispark. Arsenal-vingen Pépé la på til 3-0 etter 55 minutter. Han drev lenge med ballen før han bøyde den i lengste hjørne.

Algerie-kaptein Riyad Mahrez bommet på straffespark noen minutter senere. Manchester City-stjernen traff stolpen. Sofiane Bendebka reduserte for Algerie et drøyt kvarter før slutt.

Gruppevinner Elfenbenskysten møter Egypt i åttedelsfinalen.

I den andre kampen i gruppe E vant Ekvatorial-Guinea 1-0 mot Sierra Leone, med Start-spiller Basilio Ndong som høyreback. Dermed er laget klar for cupspillet. De møter vinneren av gruppe F, som blir klart senere torsdag.

(©NTB)