reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen tapte i Champions Chess-turneringen lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Redusert Magnus Carlsen tapte for Le Quang Liem

En forkjølet Magnus Carlsen slo tilbake etter en fryktelig start mot Le Quang Liem, men han måtte se seg slått på 2. dag av Champions Chess-turneringen.

Av NTB | 23.04.2022 22:19:29

Sport: Etter å ha vunnet årets to første turneringer i onlinetouren innledet Carlsen majorturneringen i Oslo med seier over Jan-Krzysztof Duda i jakten på et hattrick, men kom ned på jorda mot vietnameseren Le. Han tapte to av fire partier.

Etter en sterk seier i det tredje partiet ville han med remis i det siste fått omspill, men han følte seg ikke bra og tok store sjanser i jakten på seier. Det straffet seg.

– Det har vært et slit i dag. Jeg hadde ikke lyst på omspill, så jeg prøvde å spille veldig komplisert, sa Carlsen i et kort TV 2-intervju som ble avbrutt av en hostekule.

Tidligere på dagen hadde verdensmesteren stilt opp i et støttearrangement for Ukraina.

Dermed stilte han den åpen for å bli slått av motstanderens dronning, noe Le selvsagt gjorde. Carlsen ga umiddelbart opp da han innså hva han hadde gjort.

Carlsen kom flere minutter for sent til partiet, men spilte seg til en lovende stilling. En mindre feil førte til at Le nær hadde utlignet stillingen før den skjebnesvangre museglippen avgjorde partiet.

– Museglippen sjokkerte meg, sa Le til TV 2.

I tredje parti slo Carlsen tilbake. Han ofret tre bønder, men skaffet seg tross færre brikker på brettet en overlegen stilling som han nådeløst omsatte i seier. Da Le ga opp etter 34 trekk, hadde han 13 brikker på brettet mot Carlsens ni.

Carlsen gikk for seier med svart i det siste partiet for å unngå omspill, men motstanderen sto imot, og et feiltrekk mot slutten ga Le seieren.

– Jeg ventet ikke å vinne i dag, men jeg ville gi ham god kamp. Jeg er litt overrasket over åpningsvalget hans i siste parti, men jeg tenkte at fordi han var syk ville han vinne for å unngå omspill, sa vietnameseren.

Etter to runder er 16-årige Rameshbabu Praggnanandhaa fra India eneste spiller med full pott.

Alle spillerne er fysisk til stede i Oslo, men partiene spilles likevel digitalt. Søndag spiller Carlsen mot Anish Giri.

Carlsen tapte det første partiet med hvite brikker etter et fryktelig feiltrekk med dronningen. Han flyttet den en plass for langt til siden, til e4, trolig som følge av en museglipp.

Le levnet ikke en synlig utilpass Carlsen sjanser til å skaffe seg seiersmulighet i neste parti, som endte med remis etter 50 trekk.

(©NTB)