Menu
Det er igangsatt en større redningsaksjon ved Askholmen utenfor Drøbak. En dykker har ikke kommet tilbake til båten som avtalt. Foto: RS Einar Staff Senior / Redningsselskapet / NTB

Redningsaksjon i Drøbaksundet – dykker kom ikke tilbake til båten

En større redningsaksjon pågår ved Askholmen utenfor Drøbak. En dykker har ikke kommet tilbake til båten som avtalt.

Av NTB | 13.02.2021 22:38:13

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi leter etter en dykker som ikke kom opp til dykkerbåt etter avtalt tid. Vi søker nå i vannet og området rundt, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Aksjonen pågår ved Askholmene i Drøbaksundet rett nord for Oscarsborg lørdag kveld. Meldingen om at en dykker var savnet kom inn til nødetatene rett før 18.30.

Det dreier seg om en mann i 30-årene, som dykket sammen med andre i en dykkerklubb. Operasjonsleder Gisle Sveen opplyser til TV 2 at mannen hadde «avansert dykkerutrustning som ikke går tom for luft».

– Dykkeren var sist sett to timer før. Det er snakk om en erfaren dykker, som dykket i området Blücher ved Drøbak, og som ikke kom opp til avtalt tid, sier redningsleder Thoralf Juva ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til kanalen.

Et redningshelikopter og et politihelikopter bistår i søkene, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge, som koordinerer aksjonen. I tillegg er fire redningsskøyter og tre brannbåter satt inn i aksjonen, ifølge Redningsselskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: