reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Reddet av fengselsansatte på Hauge

Ansatte ved Haugesund fengsel på Hauge måtte knuse en rute i et bolighus like ved for å komme til en person som hadde sovnet fra maten fredag morgen.

Av Egil M Solberg | 27.11.2020 08:11:16

Tørrkoking: Nødetatene rykket ut til stedet ved 07.30-tiden.

– En person skal ha fått i seg noe røyk og ble tilsett av helsepersonell på stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Brannvesenet bisto med å lufte ut etter tørrkokingen.

– Det var personell fra fengselet på Hauge som oppdaget røykutviklingen. De knuste en rute for å ta seg inn til vedkommende som bor i huset, sier operasjonslederen.

Det er opprettet sak på forholdet.

Beboer reagerer på omtale i media

Beboer på adressen ringte Radio Haugaland ved 09.15-tiden og opplyste at han var lite fornøyd med at saken var gjort kjent i media.

Han uttrykte spesiell misnøye med at Haugesunds avis hadde publisert et bilde av huset hans og på den måten hengt han ut i saken.

Dette er noe som kan skje alle, mente mannen.

Ikke uvanlig med tørrkokingen

Brannvesenet på Haugalandet rykket ut på tørrkokingen regelmessig. Dette er en ekstra aktuell problemstilling i tiden mot jul.

– Jul og vinter er høytid for brann. Årsaken er at vi er mye hjemme og mye på kjøkkenet. Vi tenner lys og bruker mer elektrisitet, forklarer brannsjef i Haugesund Jan Ove Solstrand.

Hør intervju med brannsjef Jan Ove Solstrand

Flere nyheter: