Menu
Tre barn sitter ved siden av muggent brød i Aslam i Hajjah-provinsen i Jemen. Redd Barna varsler at svikt i bistanden til Jemen setter livet til tusenvis av barn i fare. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Redd Barna: Tusenvis av barn i fare i Jemen

Bistandssvikt og korona setter livet til tusenvis av barn i fare i Jemen, varsler Redd Barna.

Av NTB | 07.07.2020 00:02:46

Kriminalitet og rettsvesen: Fra januar til april stupte tallet på personer som oppsøkte helsehjelp for barn med hele 80 prosent, opplyser bistandsorganisasjonen i en pressemelding.

Redd Barna sier svikten har gjort at de har måttet dramatisk redusere helsetilbudene de har tilgjengelige.

– Folk møter på helseklinikkene bare for å oppleve at det ikke finnes nok ressurser til å hjelpe alle. I tillegg mangler leger og helsepersonell beskyttelsesutstyret de trenger for å gjøre jobben sin, sier Redd Barnas landdirektør i Jemen, Xavier Joubert.

Årsaken er blant annet at helseklinikkene må konsentrere seg om korona og at det er alvorlig mangel på leger og sykepleiere ved mange sykehus og helseklinikker.

– Helsetilbud lider generelt, men det er barna som blir hardest rammet. Tusenvis av barn som trenger daglig hjelp, er nå i fare. Verden gjør ingenting, og bistanden er til og med redusert, mens barn dør, understreket Joubert.

Rundt 32 milliarder kroner trengs for å møte de humanitære behovene i Jemen i år, men så langt har giverland og -organisasjoner kun bidratt med 18 prosent av summen, ifølge FNs kontor for samordning av humanitær hjelp.

I snitt må hver helseklinikk vise bort 450 mennesker i måneden. Rundt 207 av disse er barn som lider av sykdommer som kan behandles, som denguefeber og kolera.

(©NTB)

Flere nyheter: