reklame for Sheiken Bowling
Menu
Max Verstappen kan smile før det kommende løpet i Baku, Aserbajdsjan nå som DRS-problemene hans skal være fikset. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Red Bull-ingeniøren mener Verstappens DRS-problemer er løst

Max Verstappen (24) har slitt med å få åpnet bakvingen på bilen og har tapte dyrebare sekunder. Nå mener Red Bulls sjefsmekaniker at problemet er løst.

Av NTB | 06.06.2022 14:00:55

Sport: – Skal jeg være ærlig, så var DRS-problemet vårt selvpåført. Det har vi lært på ganske smertefullt vis, sier Paul Monaghan til nettstedet motorsport.com.

Under Formel 1-løpet i Barcelona ble først Verstappens siste kvalifiseringsrunde ødelagt da han ikke fikk åpnet bakvingen og måtte avbryte runden. Teamet trodde de hadde fått ordnet problemet, men under løpet fungerte DRS-vingen bare tidvis.

Under Monaco Grand Prix fortsatte teamet å jobbe med problemet, og Monaghan mener at de nå har funnet en løsning. Han forteller at DRS-problemene kommer som en konsekvens av at de har tatt for mange snarveier i et forsøk på å gjøre bilen så lett som mulig.

– Det er et lettelsens sukk etter arbeidet som noen veldig flinke folk har gjort, sier ingeniøren.

I Formel 1 er det lov å åpne bakvingen i gitte DRS-soner dersom du er innenfor et sekund bak bilen foran. Hensikten er å kunne ta igjen de andre bilene.

(©NTB)

Flere nyheter: