Menu
Rebecca Welch, her fra kvinnenes FA-cupfinale i fjor, dømte mandag League Two-kampen mellom Harrogate og Port Vale. Foto: Adam Davy / Pool via AP / NTB

Rebecca Welch skrev engelsk fotballhistorie – får skryt

Rebecca Welch (37) ble mandag tidenes første kvinnelige hoveddommer i en proffkamp for menn i engelsk fotball.

Av NTB | 05.04.2021 20:58:32

Sport: Welch ledet påskeoppgjøret mellom Harrogate og Port Vale i League Two. Ingen kvinne har tidligere vært hoveddommer i en hel kamp på de fire øverste liganivåene i England.

Det skal nevnes at Amy Fearn i 2010 dømte de siste 20 minuttene mellom Coventry og Nottingham Forest, ettersom hoveddommeren ble skadd. Welch er den første kvinnelige dommeren utnevnt til en kamp i ligasystemet EFL.

– Jeg gleder meg veldig. Det er dette jeg har jobbet mot. Å få denne muligheten er helt fantastisk, sa Welch etter å ha fått beskjed om utnevnelsen.

– Dette blir det største i karrieren min. Jeg har dømt kvinnenes FA-cupfinale, som henger høyt. Men denne blir den største så langt, forklarte Welch.

Etter mandagens kamp fikk hun skryt av begge lags trenere.

– Jeg synes absolutt hun var god. Det ble tatt viktige avgjørelser hele veien, og de var korrekte, sa Harrogate-manager Simon Weaver til Sky Sports.

– Jeg synes hun var fokusert, og hun gjorde ikke mye feil. Jeg klaget på én eller to avgjørelser, men generelt var hun konsekvent, sa Port Vale-manager Darrell Clarke.

Hun har tidligere dømt kamper i National League, som er nivået under EFL.

Harrogate og Port Vale ligger begge omtrent midt på tabellen i League Two, som er fjerde nivå i det engelske ligasystemet.

(©NTB)

Flere nyheter: