reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Martin Ødegaard er på ferie hjemme i Drammen og ble søndag sett på tribunen i kampen mellom Strømsgodset og Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Real Sociedad bekrefter at Ødegaard returnerer til Real Madrid

Onsdag kveld bekreftet Real Sociedad at Martin Ødegaard (21) spiller for Real Madrid den kommende fotballsesongen.

Av NTB | 12.08.2020 18:18:08

Sport: Onsdag var nordmannen utelatt fra Real Sociedads oversikt over de 30 spillerne som senere denne uken skal starte opptreningen til neste sesong.

Samtidig ble han også fjernet fra spilleroversikten på klubbens nettsted, noe Drammens Tidende var tidlig ute med å melde.

Noen timere senere la klubben ut meldingen som bekreftet det alt har pekt mot i de siste dagene på sine egne hjemmesider.

Klubben hyller Ødegaard med egen video på lagets YouTube-kanal, og de bruker også store ord i pressemeldingen som er lagt ut på hjemmesiden.

– Vi vil aldri glemme det han har gjort for oss i denne uforglemmelige sesongen. Martin vil bli husket med stor kjærlighet hos alle i klubben, heter det blant annet.

I utgangspunktet skulle Ødegaard ha vært lånt ut til Real Sociedad i to sesonger, men det stopper etter ett år.

Real Madrid-trener Zinédine Zidanes beslutning om å holde på nordmannen skal ha blitt tatt etter at storklubben røk ut av mesterligaen sist helg.

Selv om man hele tiden visste at det fantes en mulighet for at Real Madrid kunne hente Ødegaard hjem etter ett år, skal forståelsen i Real Sociedad ha vært at storklubben ville holde ord og la ham spille ytterligere en sesong på utlån.

– Det virker umulig å fortsette (lånet), sier en ikke navngitt leder i Real Sociedad til Mundo Deportivo.

Ifølge Mundo Deportivo ble Martin Ødegaard oppringt av Zinédine Zidane mens han er på ferie hjemme i Drammen, og stjernetreneren skal ha overbevist nordmannen om å spille for klubben som eier ham framover. Ødegaard kom til Real Madrid i 2015 og har vært leid ut de siste fire sesongene.

Real Sociedad vurderer nå angivelig om klubben skal gå løs på neste sesong uten en erstatning for Ødegaard. Det kan være aktuelt å leie inn den unge midtbanespilleren Óscar Rodríguez (22) fra Real Madrid.

Seriespillet i Spania starter opp igjen 12. september. Real Sociedad opplyser at spillerne skal testes for koronavirus fredag, mens de gjennomfører den først treningsøkta lørdag.

Sportsavisen Mundo Deportivo, som følger Real Sociedad tett, skriver at Real Sociedad skal ha blitt overrumplet og sjokkert av at Real Madrid valgte å beholde Ødegaard i troppen kommende sesong.

Med andre ord så klubben på Ødegaard som tapt etter ett års lån, og nå er det klart at han om ganske kort tid blir å se på sesongoppkjøring i Madrid.

(©NTB)

Flere nyheter: