Menu
Real Madrid feirer avansement i mesterligaen, mens Diogo Jota skuffet må innse at det ikke blir noen pokaler for Liverpool denne sesongen. Foto: Jon Super, AP / NTB

Real Madrid til semifinale da Liverpool skjøt med løskrutt

Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0-0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea.

Av NTB | 14.04.2021 23:04:43

Sport: Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

– Prestasjonen, intensiteten og viljen var bra, men vi kan ikke misbruke sjansene vi kom til, og det avgjorde. Vi var åpenbart det beste laget og gjorde nok til å vinne kampen, men sett over to kamper var vi ikke gode nok, sa James Milner til BT Sport.

Liverpool har vunnet bare en av ni kamper på Anfield i 2021 og scoret fattige tre mål.

Salah kom til den første store sjansen før det var spilt to minutter, framspilt av Sadio Mané som herjet med gjestenes backvikar Federico Valverde. Skuddet gikk rett på Thibaut Courtois, som reddet med foten.

– Vi vet hvor ofte Mo Salah har utnyttet slike sjanser med lukkede øyne, sa Jürgen Klopp.

Milner skjøt bedre da han fikk sjansen fra 20 meter etter ti minutter. Ballen skrudde mot krysset, men Courtois svarte med en kjemperedning.

Mot slutten av den første omgangen skjøt først Salah og så Georginio Wijnaldum over fra god posisjon, mens Mané ikke nådde fram på et av Trent Alexander-Arnolds flotte forarbeid.

Det var dermed Real Madrid som hadde den største sjansen i første omgang. I det 20. minutt vant Karim Benzema ballen fra en uoppmerksom Nathaniel Phillips og raidet på egenhånd mot flere Liverpool-forsvarere. Til sist gikk skuddet hans i stolpen via en motspiller.

Zinedine Zidanes Real-lag vant selvtillit for hvert minutt som gikk uten scoring, og etter hvert hadde gjestene god kontroll selv om Liverpool fortsatte å jage scoringer.

Hjemmelaget blottet seg for kontringer, og Milner og Alisson måtte i aksjon for å avverge scoringer som ville punktert kampen.

Etter hvert måtte Klopp innse at det ikke blir mesterligasuksess for hans lag i år, og dermed blir eneste vei til neste sesongs turnering å klatre til topp fire på tabellen. Det var sesongens siste tittelsjanse som glapp for Liverpool onsdag.

– Man er avhengig av å utnytte de avgjørende øyeblikkene. Vi gjorde ikke det, og Real Madrids erfaring gjorde utslaget. Vi gjorde det ubehagelig for dem, men vi tapte ikke dette i dag, vi gjorde det i Madrid, sa Klopp til BT Sport.

– Vi elsker denne turneringen, og det er veldig viktig at vi kommer med i den. Nå kan vi konsentrere oss om Premier League, og det skal vi gjøre.

– Vi hvilte ikke på laurbærene etter første kamp, og det gjorde utslaget mot et stort lag, sa Casemiro til uefa.com.

Chelsea blir motstander i semifinalene i slutten av april og begynnelsen av mai, i kamp om å ta seg til finalen i Istanbul. Liverpool får ikke vende tilbake til stadion der klubben vant en uforglemmelig mesterligafinale i 2005.

Returkampen fikk en ubehagelig opptakt da Real Madrids spillerbuss ble bombardert med gjenstander ved ankomst til Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool fordømte sine tilhengeres oppførsel.

Før avspark var det ett minutts stillhet til minne om ofrene for Hillsborough-tragedien i 1989. Torsdag er det 32 år siden 96 Liverpool-tilhengere mistet livet på en overfylt ståtribune i Sheffield.

Liverpool trengte ikke å vente lenge på en mulighet i 2. omgang heller. Roberto Firmino ble spilt fram av Alexander-Arnold i det 47. minutt, men han skjøt i kroppen på Courtois fra spiss vinkel.

For første gang dette århundret var Real Madrid eneste spanske lag i mesterligaens kvartfinale, og laget har til hensikt å øke sin fantastiske pokalsamling i verdens gjeveste klubbturnering. Klubben har allerede vunnet den gjeveste europacupen 13 ganger, sju av dem siden den byttet navn til mesterligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: