Menu
Marco Asensio (venstre) og Lucas Vázquez jubler for scoring mot Celta. De kan også juble for å være en del av klubben som hadde høyest inntekt av Europas serievinnere forrige sesong. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Real Madrid på inntektstoppen

Martin Ødegaards Real Madrid topper lista over serievinnerne i fotball med størst inntekt etter en trøblete sesong preget av koronapandemien.

Av NTB | 11.01.2021 13:08:44

Sport: Real Madrids inntekter overgikk både Champions League-vinner Bayern München og Premier League-vinner Liverpool. De spanske serievinnerne hadde inntekter på til sammen 681,2 millioner euro, drøyt 7 milliarder kroner. Det er 8 prosent lavere enn sesongen før, viser tall som revisjonsselskapet KPMG har lagt fram.

Bayern München og Liverpool følger bak med henholdsvis 6,2 milliarder kroner og 5,7 milliarder kroner. Deretter følger Paris Saint-Germain, Juventus og Porto.

Gjennomgangen, som er gjort av kun lagene som har havnet på topp i sin hjemlige serie, viser at kun Bayern München og Real Madrid noterte seg for netto fortjeneste i 2019/20-sesongen.

– En krise gir nesten alltid mulighet til å få fram svikt i forretningsmodellen og til å drive med innovasjon, sier Andrea Sartori, mannen med hovedansvaret for studien.

Inntektene i 2020/21-sesongen forventes å være betydelig lavere ettersom en større del av sesongen vil være preget av koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: