Menu
Det oppsto bråk på Stade de France under mesterligafinalen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Real Madrid krever klare svar etter mesterligabråket: – Supporterne var hjelpeløse og forsvarsløse

Real Madrid-fansen forlanger at årsakene til bråket under mesterligafinalen i Saint-Denis kommer på bordet, og at de ansvarlige for kaoset identifiseres.

Av NTB | 03.06.2022 11:16:26

Politikk: Det framkommer i en offisiell meddelelse fra den spanske fotballstorheten fredag.

Der skriver Real Madrid-ledelsen at den ønsker å framføre et budskap til forsvar for «våre supportere som ble ofre for disse hendelsene».

«Vi ønsker å få rede på hva som var årsakene som motiverte utpekingen av spillested for finalen og hvilke kriterier som ble tatt med i betraktningen», skriver Real.

Likeledes ber klubben om svar og forklaringer som fastslår hvem som hadde ansvaret for å «etterlate fansen hjelpeløse og forsvarsløse». I meddelelsen heter det også at supporterne som ble ofre i kaoset, til enhver tid oppførte seg eksemplarisk.

Darmanin har hele tiden hevdet at politiet brukte tåregass for å hindre tap av liv. Han har samtidig erkjent at både barn og voksne ble skadd i kaoset, og at bruken av tåregass var uforholdsmessig.

Real Madrid skriver fredag at bildet som ble kringkastet til verden under finalekampen står langt fra de verdier og mål som fotballen må strebe etter.

«Våre supportere og fans fortjener et svar, og at ansvarsforholdene klarlegges slik at situasjoner som den de opplevde utryddes fra fotballen og idretten», heter det fra den spanske klubben.

I spissen for arbeidet står en uavhengig instans, og portugiseren Tiago Brandão Rodrigues har fått jobben med å lede gjennomgangen.

I Storbritannia uttrykte en talsmann for statsminister Boris Johnsen tidligere denne uken skuffelse over fransk politis handlemåte utenfor Stade de France.

Det oppsto bråk før mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France sist lørdag da tusenvis av tilhengere ikke slapp inn på stadion. Franske myndigheter – med innenriksminister Gérald Darmanin i spissen – har i ettertid sagt at skylden må legges på de britiske supporterne og et stort omløp av falske billetter.

Liverpools direktør og styreleder Tom Werner gikk tirsdag ut og krevde en beklagelse fra den franske regjeringen etter bråket.

(©NTB)

Flere nyheter: