Menu
Rodrygo (t.v.) og Karim Benzema scoret Real Madrids to mål mot Chelsea som ga semifinalebillett i mesterligaen. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Real Madrid kom tilbake etter Chelsea-sjokk: Benzema-heading ga semifinale i mesterligaen

Karim Benzema ble igjen Real Madrid-helt i Champions League. Med et hodestøt i ekstraomgangene ordnet han 5-4 over Chelsea sammenlagt i kvartfinalen.

Av NTB | 12.04.2022 23:34:47

Sport: Nok en gang ble Benzema avgjørende for de liljehvite. Seks minutter ut i første ekstraomgang stanget franskmannen perfekt inn en strålende ball fra Vinícius Júnior. Med det reduserte Real til 2-3 i egen storstue.

Resultatet var akkurat godt nok til å ta seg videre til semifinale mot enten Manchester City eller byrival Atlético Madrid. For en uke siden scoret Benzema hattrick i spanjolenes 3-1-seier i London.

Chelsea var på vei mot en av Champions League-historiens største mirakelcomeback. Scoringer fra Mason Mount, Antonio Rüdiger og Timo Werner sørget for at europacupens tittelforsvarer ledet 3-0 med et kvarter igjen av ordinær tid.

Men en ung innbytter fra Brasil ville det annerledes. I det 80. minutt gjorde Rodrygo 1-3 på hel volley på en av sine første ballberøringer. I forkant slo Luka Modric en eminent pasning bak Chelsea-forsvaret.

På overtid var bortelaget tunge på dødballer, men Real Madrid holdt unna og sikret forlenget spilletid.

Det ga Chelsea mye rom og overtak i banespillet. Reals midtbaneveteraner Toni Kroos, Luka Modric og Casemiro fikk aldri ro med ballen.

Etter en halvtime hadde et utålmodig Santiago Bernabéu-publikum fått nok. Da var det klare antydninger til piping.

Den spanske neglebitingen økte i omfang seks minutter etter hvilen. På en Mount-corner ruvet Rüdiger i luften og stanget inn Chelseas 2-0-scoring.

3-0 skulle komme likevel. Werner ble spilt fri av Mateo Kovacic, og inne i boksen var den utskjelte tyskeren svært leken med to rappe skuddfinter. Avslutningen gikk inn via hansken til tidligere Chelsea-målvakt Thibaut Courtois.

Mellom annulleringen og Werner-målet hadde Benzema headet en Real-ball i tverrliggeren. Han skulle senere bli helt sentral.

Også for en uke siden slo Benzema til med to hodemål. I forrige måned senket han Paris Saint-Germain med en scoringstrippel i mesterligaens åttedelsfinale. I alt står han med 38 mål på 38 kamper i ulike turneringer denne sesongen.

Semifinalene spilles 26.-27. april og 3.-4. mai. Der får Real Madrid hjemmefordel i returoppgjøret. Finalen går på Stade de France i Saint-Denis 28. mai.

Chelsea fikk tidlig oppgjøret inn i ønsket spor. Etter flott kombinasjonsspill dunket Mount inn ledermålet i det 15. minutt på en ball fra Werner. Målet satte en støkk i vertene, og utover i første omgang ble de stadig mer passive.

Ti minutter senere trodde Marcos Alonso at han hadde gjort gjestenes tredje for kvelden med en suser. VAR grep imidlertid inn og slo ned på en ørliten hands i forkant. TV-bildene viste at ballen så vidt spratt innom hånden til spanjolen før han dunket den i krysset.

(©NTB)

Flere nyheter: