Menu
FOTO: Politiet

Reagerer på radarvarsling

En plakat med påskriften «radar, 0,5 - 3 km», står det på en plakat ved E39 under en laserkontroll på Fitjar onsdag kveld. Dette reagerer politiet på.

Av Egil M Solberg | 15.04.2021 11:47:06

Trafikk: Det ble ingen fangst for Utrykningspolitiet (UP) og etterhvert forsto de hvorfor.

Like før kontrollplass på Engevik, ikke langt fra fergekaien i Sandvikvåg, var det hengt opp en plakat med varsel om kontrollen.

En lokal kvinne kjørte ens ærend bort for å melde ifra om plakaten. Hun er opptatt av at trafikksikkerheten på stedet, sier politioverbetjent John Kristian Espeland i UP til haugesunds avis.

Skiltet ble tatt ned, men det er ukjent for politiet hvem som hang opp lappen.

Det er flere Facebook-grupper som varsler om kontroller på veiene og utstyr man kan kjøpe for å få varsling, melder avisa.

UP er ikke fornøyd

– Mindre fartsovertredelser er en ting, men vi sjekker også for rus. Når det varsles på denne måten kan flere berusede sjåfører ha kommet seg forbi. Dette er kjempefarlig, sier Espeland til avisa.

Det er imidlertid ikke ulovlig å varsle om kontroller, verken med plakater eller ved elektroniske hjelpemidler eller sosiale medier.

Man kan imidlertid bli bøtelagt for å varsle om kontroll dersom man blinker med lysene til andre bilister. Dette er forankret i Vegtrafikkloven under feil bruk av lys, skriver avisa som har snakket med politiet i Haugesund.

Flere nyheter: