Menu
August Mikkelsen ble den store helten for Tromsø søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

RBKs seiersrekke røk – Mikkelsen ordnet TIL-seier på overtid

Rosenborg vendte 0-2 til 3-2, men Tromsø slo tilbake og fikk med seg alle poengene i en vill 4-3-kamp i Eliteserien søndag. RBKs vinnerstim stoppet på Alfheim.

Av NTB | 28.08.2022 22:01:15

Sport: Trønderne sto med fem strake seirer foran oppgjøret i Tromsø, men i nord fikk de det tøft. På overtid ble August Mikkelsen den store helten for hjemmelaget med sitt godt plasserte skudd nede i hjørnet.

Det utløste elleville jubelscener.

Før det hadde han selv sendt TIL i ledelsen, mens Warren Kamanzi doblet til 2-0 etter kun 16 minutters spill. Deretter våknet RBK-angrepet, og Kristall Ingason scoret to ganger innenfor seks minutter.

Sam Rogers stanget inn 3-2 til Rosenborg etter 35 minutter.

I annen omgang utlignet Ruben Yttergård Jenssen før Mikkelsen ble matchvinner.

Casper Tengstedt, som har vært en åpenbaring for RBK siden ankomsten tidligere i august, bidro sterkt i snuoperasjonen før pause. Først slo han en flott målgivende pasning på Ingasons første mål, og noen minutter senere skaffet han straffe.

Dansken står med fem mål på fire kamper, men greide ikke frelse RBK søndag.

Det er med andre ord svært jevnt.

Rosenborg møter Viking i neste kamp, mens TIL tar imot Strømsgodset.

Mikkelsen åpnet målfesten etter 14 minutter. Den ballsikre playmakeren kom seg fri utenfor 16-meteren og la ballen tilbake i hjørnet han kom fra. RBK-keeper André Hansen var sjanseløs.

Kun to minutter senere måtte Hansen igjen plukke en ball ut av nettet. Kamanzi mottok ballen ute på kanten før han dro seg inn og bøyde den i lengste hjørne.

Igjen fikk Ingason æren av å avslutte danskens forarbeid ved å score sikkert på straffesparket. Seks minutter etter det igjen var Rogers høyest og headet ballen nede i hjørnet på en corner.

RBK gikk til pause med ledelse, men den varte ikke lenge. Kun tre minutter ut i annen omgang utlignet Yttergård Jenssen. Midtbaneveteranen fikk godt treff fra rett utenfor 16-meteren, og ballen gikk via beinet til RBK-kaptein Markus Henriksen. Det satte Hansen ut av spill.

Begge lag skapte sjanser utover i omgangen, men det gikk helt til ett minutt på overtid før den avgjørende scoringen kom.

Med ti kamper igjen er Rosenborg på fjerdeplass med 37 poeng. Det skiller fire poeng opp til toer Bodø/Glimt og treer Lillestrøm. Molde topper klart med sine 48 poeng.

Tromsø mistet poenget mot Vålerenga på overtid sist kamp, og seieren hjemme styrker håpet om videre eliteseriespill neste sesong. Trepoengeren tok dem opp på 8.-plass, men det skiller kun fem poeng ned til Sarpsborg 08 på kvalifiseringsplassen.

Men der sluttet også moroa for TIL, som til tider ble overkjørt det neste kvarteret. Etter 23 minutter la Tengstedt en svært presis ball på bakerste stolpe, og Ingason skled den i mål. Seks minutter senere var dansken igjen på farten da han ble felt av Eric Kitolano inne i 16-meteren.

(©NTB)

Flere nyheter: