Menu
Rosenborg-trener Åge Hareide takker Gustav Valsvik, med regnbueflagget på armen, for kamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB

RBK-trener Åge Hareide til NTB: Har ikke noe imot pride-markeringer i fotballen

Rosenborg-trener Åge Hareide sier han ikke har noe imot pride-markeringer i fotballen. Han mener uttalelsene hans er blitt blåst ut av proposisjoner.

Av NTB | 24.06.2021 16:39:25

Økonomi og næringsliv: Adresseavisen og Nidaros skrev torsdag at Hareide ikke ønsker pride-markeringer i fotballen, og at det blant annet gjelder regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind.

– Det er helt feil. Jeg har ønsket å starte en diskusjon om hvilke retningslinjer vi skal ha for bevegelser og politiske markeringer i fotballen, sier Hareide til NTB.

– Jeg har ikke sagt at vi ikke skal ha regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind. Jeg vet at klubben er med på det, og det har ikke vært noe problem. Det er direkte feil å fremstille det på den måten, sier Hareide.

Hareides uttalelser har fått sterke reaksjoner i sosiale medier. Kulturminister Abid Raja (V) har overfor Adressa bedt Hareide om å si unnskyld.

– I så fall må jeg unnskylde for en tittel Adresseavisen har laget. Det er overhodet ingen mening å gå ut mot pride, jeg støtter det de står for, sier Hareide.

RBK-treneren sier han vil ta kontakt med Adresseavisen og Nidaros for å reagere på hvordan han ble fremstilt.

(©NTB)

Flere nyheter: