Menu
Tove Moe Dyrhaug er innstilt til ny skipresident av valgkomiteen i Norges Skiforbund. Foto: Fredrik Hagen / NTB

RBK-sjef Dyrhaug innstilt til ny skipresident

Tove Moe Dyrhaug (55) er valgkomiteens forslag til å bli neste president i Norges Skiforbund. Rosenborg-lederen blir favoritt til å ta over etter Erik Røste.

Av NTB | 20.05.2022 14:45:52

Sport: Dyrhaug kan bli Norges første kvinnelige skipresident om hun blir valgt på NSF-tinget i Molde 11. og 12. juni. Trønderen har vært daglig leder i fotballklubben Rosenborg siden 2013.

– Jeg er glad for å ha valgkomiteens tillit og ser fram til mange store, spennende og utfordrende oppgaver, dersom jeg blir valgt, sier Dyrhaug i en pressemelding.

– Sammen med en engasjert organisasjon er mitt fokus å utvikle skisporten videre, og bidra til at vi er best mulig rustet til å møte dagens utfordringer og de som kommer. Vi må bygge på den sterke posisjonen skisporten har i Norge for å sikre mest mulig aktivitet både i topp og bredde, legger hun til.

RBK må se seg om etter en ny toppleder hvis Dyrhaug blir valgt på tinget.

– Med sin kunnskap, erfaring og menneskelige egenskaper er vi trygge på at Tove Moe Dyrhaug er den rette til å lede norsk skisport videre. Tove er inkluderende, lydhør, målbevisst og har stor arbeidskapasitet.  Hun har også lang erfaring med å håndtere stort press, noe som er nødvendig i rollen som skipresident, sier valgkomiteens leder Sverre K. Seeberg.

Aage Elmenhorst Schaanning (57) er innstilt til ny visepresident. Han jobber i KLP Forsikring og er konserndirektør for finans og økonomi.

– Vi har akkurat gjennomført fantastiske konkurranser og et banebrytende para-VM i snøsport her i Norge. Det er et naturlig tidspunkt å overlevere stafettpinnen til andre, begrunnet Røste avgangen med.

Han sa også at den som ble valgt i 2022, måtte være villig til å tenke fram til etter Trondheim-VM i 2025.

Valgkomiteen har utpekt på fire nye personer til skistyret. Den vil at fem av 13 medlemmer skal være kvinner. Dette er hele innstillingen:

Tove Moe Dyrhaug, Tydal (ny president/gjenvalg i styret)

Aage Elmenhorst Schaanning, Fossum (ny)

Erik Bruun, Skiforeningen (gjenvalg)

Sveinung Karlsen, Medkila (gjenvalg)

Anne Cathrine Enstad, Lesjaskog (ny)

Kristin Gjertsen, Jardar (ny)

Sigrid Snuggerud, Gjøvik (gjenvalg)

Ola Evjen, Freidig (gjenvalg)

Øystein Tamburstuen, Heming (gjenvalg)

Stine Aaseth Korsen, Røa (ny)

Edgar Fossheim, Eidsvold (gjenvalg)

Torbjørn Skogstad, Kvaløysletta (gjenvalg)

Rolf Bryn, Hagahogget Låmlag (gjenvalg)

Pål Angell Bergh, Skiforeningen i Stavanger (varamedlem, gjenvalg).

Dyrhaug har vært medlem av skistyret i ti år. Valgkomiteen skriver at den legger til grunn at skipresidenten «har sitt verv som hovedbeskjeftigelse».

I mars ble det klart at Erik Røste ikke kom til å ta gjenvalg som øverste sjef i NSF. Han har hatt presidentrollen siden 2012, og før det var han visepresident i fire år.

(©NTB)

Flere nyheter: