fbpx
Menu
Vålerengas Sam Adekugbe i duell med Rosenborgs David Akintola under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg søndag. Nå skal påtalenemda i NFF se nærmere på situasjonen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

RBK kritiserer Akintola etter albueslag mot VIF-spiller, NFF vurderer hendelsen

RBK-trener Eirik Horneland reagerer på David Akintolas albueslag mot VIF-spiller Sam Adekugbe under søndagens eliteseriekamp.

Av NTB | 02.09.2019 15:51:15

Sport: – Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket atferd i Rosenborg, sier Eirik Horneland til RBK.no

Søndagens 1-1-kamp var av den brutale sorten med flere knalltøffe dueller mellom spillerne, spesielt i 1. omgang. Først slo David Akintola Vålerenga-spiller Sam Adekugbe. Senere i omgangen ble RBK-kaptein Mike Jensen utvist for en grisetakling på tidligere lagkamerat Matthías Vilhjálmsson.

Også Adekugbe hadde en lite fin involvering da han dyttet Akintola inn i en fotograf på kortlinjen og fortalte i et intervju i pausen at det var planlagt.

Horneland dysset ned Akintola-episoden rett etter kampen og sa til Eurosport at han ikke fryktet karantene på sin spiller. Etter å ha sett episoden flere ganger hadde pipa en annen låt mandag. Nå sier Horneland at han vil ta en prat med Akintola om den omtalte episoden.

– I Rosenborg må vi evne å ha stor modenhet i tette og intense oppgjør, slik at vi holder oss innenfor regelverket og representerer klubben på en ordentlig måte. Vi setter fair play høyt, og ønsker ikke å bli assosiert med situasjoner som den i går (søndag), sier Horneland.

NFF bekrefter til NTB at påtalenemda i forbundet vil se nærmere på blant annet Akintolas albueslag, og at dette trolig vil skje i løpet av uken.

– Nå avventer vi NFFs vurdering av situasjonen, og vil deretter håndtere dette på en måte som ivaretar klubbens profil med tanke på fair play, sier Horneland til klubbens nettside.

(©NTB)

Flere nyheter: