Menu
Tysk politi har gjennomført en razzia mot mistenkte høyreekstremister. Illustrasjonsfoto: Michael Probst / AP / NTB scanpix

Razzia mot mistenkte høyreekstremister i Tyskland

Tysk politi har gjennomført en razzia mot boligene til tolv personer mistenkt for ha dannet et høyreekstremt nettverk som ønsket å angripe innvandrere.

Av NTB | 03.03.2020 10:46:24

Kriminalitet og rettsvesen: De mistenkte skal ha dannet gruppen «Arisk sirkel» sammen med andre i juli i den nordtyske byen Bad Segeberg.

Tirsdagens razzia ble gjennomført i Schleswig-Holstein og andre steder i landet, opplyser politiet i den nordtyske delstaten.

De mistenkte er mellom 19 og 57 år gamle. De har vist åpen støtte til den høyreekstremistiske gruppen og har posert på bilder med gruppens slagord og symboler.

Samme dag opplyser tyske myndigheter at 14 personer i det tyske forsvaret i fjor ble klassifisert som ekstremister. Åtte av dem ble kategorisert som høyreekstreme, heter det i en rapport fra den militære etterretningstjenesten MAD til nasjonalforsamlingen. Fire andre er oppført som islamister, mens de to siste på listen tilhører bevegelser som ikke anerkjenner den tyske staten og dens lover.

Ytterligere 38 personer oppgis å ikke være lojale mot den tyske grunnloven.

(©NTB)

Flere nyheter: