reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Demonstranter samlet seg lørdag utenfor restauranten hvor Rayshard Brooks ble drept av politiet fredag. Foto: Ben Gray/Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB scanpix

Rayshard Brooks døde av skuddskader

Afroamerikanske Rayshard Brooks døde som følge av å ha blitt skutt to ganger i ryggen, viser den rettsmedisinske undersøkelsen.

Av NTB | 15.06.2020 07:48:59

Sosiale forhold: Rayshard Brooks ble fredag skutt og drept da han motsatte seg en pågripelse. Politiet forsøkte å pågripe ham etter at han ble funnet sovende og beruset i en bil parkert ved en hurtigmatrestaurant i Atlanta.

27 år gamle Brooks døde av blodtap og skader på indre organer som følge av to skuddsår, viser en rettsmedisinsk undersøkelse. Undersøkelsen konkluderer med at dødsårsaken er drap, melder Reuters.

Drapet på Brooks har ført til protester i løpet av helgen. Disse følger ukene med demonstrasjonene mot rasisme og politivold som har preget USA siden politidrapet på afroamerikanske George Floyd 25. mai.

Politimannen som skjøt og drepte Rayshard Brooks fikk sparken som følge av drapet, mens den andre politimannen involvert i hendelsen er midlertidig tatt ut av stillingen. Leder for politiet i Atlanta, Erika Shields, gikk lørdag av som følge av hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: