Menu
Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) går i et Facebook-innlegg onsdag ut med en oppfordring til både brukere og utleiere av elsparkesykler. Foto: Hanna Johre / NTB

Raymond Johansen med Facebook-utspill om elsparkesykler

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber i et Facebook-innlegg om at elsparkesyklister må bruke vettet. Han ber flere aktører om å stenge for bruk om natten.

Av NTB | 07.07.2021 21:54:01

Økonomi og næringsliv: I innlegget, som ble lagt ut onsdag kveld, skriver Johansen at det ikke kan fortsette slik som nå, med daglige ulykker og stygg promillekjøring.

Han ber de som kjører elsparkesykkel, om å følge trafikkreglene, ikke kjøre i beruset tilstand, være forsiktig både mot andre og seg selv og ta hensyn når man parkerer.

Samtidig kommer han med en oppfordring til de forskjellige utleierne av syklene og ber dem gjøre som Ryde – stenge for kjøring på natten.

«Jeg oppfordrer nå alle andre sparkesykkelaktører om å gjøre det samme umiddelbart», skriver Johansen og peker på at det ikke hjelper om Ryde gjør dette alene.

Johansen kommer også inn på de nye reglene som byrådet har laget, og ber alle om å følge disse, selv om de ikke vil kunne tre i kraft før i september.

«Elsparkesykkel er moro, og man kommer seg raskt fram. Jeg kan selv kose meg med å bruke elsparkesykkel til å komme meg fram en gang i ny og ne. Likevel, det må brukes med vett!», avslutter byrådslederen.

I tillegg til Ryde har Bolt onsdag også sagt at de vill sperre syklene sine for kjøring om natten, mens de andre aktørene foreløpig ikke har gjort dette. Noen har imidlertid lagt inn en hastighetsbegrensing.

(©NTB)

Flere nyheter: