Menu
Oslo rådhus sett fra sjøen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB

Raymond Johansen: Fra onsdag fjernes store deler av de særskilte koronareglene i Oslo

Fra og med onsdag kl. 12 fjernes store deler av de særskilte koronareglene i Oslo, kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse tirsdag.

Av NTB | 15.06.2021 17:23:35

Politikk: – Ikke alle begrensninger fjernes over natta, men i hovedsak vil det være de samme regler som nasjonalt, sa Johansen.

Fra onsdag klokken 12 oppheves blant annet forbudet mot flere enn ti personer i private sammenkomster og lokale regler for arrangementer ute og inne. Dermed gjelder nasjonale regler også her.

Dessuten kan serveringssteder servere alkohol til midnatt.

Han benyttet anledningen til å skryte av hovedstadens befolkning.

– Oslo-folk har tatt ansvar og har tatt vare på hverandre. De har spilt en stor rolle i at vi har beholdt kontrollen på nasjonalt nivå. Nå kan vi begynne å venne oss til tanken om at denne unntakstilstanden går mot slutten, sa byrådslederen.

Smittetallene i Oslo har ligget stabilt lavt den siste tiden. De tre siste dagene er det registrert henholdsvis 18, 19, 12 og 27 nye covid-19-tilfeller.

Ser man på tallene for sist uke, peker pila kraftig ned. Sist uke ble det registrert 292 nye smittede i Oslo. Det er en solid nedgang sammenlignet med uken før, da tallet var 596. Vi må tilbake til uke 40 i fjor sist uketallet var så lavt i Oslo.

Flere nyheter: