Menu
Halvor Egner Granerud i aksjon i fredagens blandede lagkonkurranse i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Raw Air: Norge på tredjeplass i Holmenkollen

De norske hopperne tok seg opp på pallen og ble nummer tre i Raw Airs blandede lagkonkurranse i Holmenkollen fredag. Slovenia vant suverent.

Av NTB | 04.03.2022 17:46:50

Sport: Som i OL var slovenere i en klasse for seg. Det skilte hele 75,2, poeng til toer Østerrike og 76 til Norge. Det norske laget klatret ett hakk på listene fra første omgang.

Robert Johansson gjorde rennets nest lengste svev på 131 meter. Nedslaget satt ikke skikkelig, men han var likevel godt fornøyd. I første omgang noterte han 123 meter.

– Nå føler jeg at jeg er på god vei til å få tilbake selvtilliten. Hoppingen begynner å sitte bra, så dette må jeg prøve å nyte litt, sa Johansson til NRK.

31-åringen sa følgende om den slovenske dominansen:

– Slovenia er knallsterke om dagen og vanskelig å hamle opp med, men før eller siden skal vi klare det også.

Anna Odine Strøm landet på 111 og 105 meter i nasjonalanlegget i Oslo. Etter finalehoppet signaliserte hun overfor NRK at juryen burde ha satt opp farten.

Teknikktrøbbel preget Silje Opseths prestasjoner. Hun tok seg ned til 118 og 122,5 meter.

– Jeg berger greit på at jeg kan fly. Det var dessverre ikke mye kraft som går ned den hoppkanten, sa hun etter første omgang.

Halvor Egner Granerud fikk til 124 og 129 meter. Han var også på det norske laget som ble toer i vinterens første mixedkonkurransen i Willingen i januar. I OL ble Asker-hopperen vraket fra å delta i øvelsen.

Resultatene i lagkonkurransen teller ikke i Raw Air-sammendraget.

(©NTB)