Menu
Ryoyu Kobayashi hopper ikke i Vikersund. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Raw Air avlyst – Maren Lundby vinner verdenscupen

Raw Air-turneringen stoppes med umiddelbar virkning på grunn av tiltakene rundt koronaviruset. Dermed er hoppsesongen over, og Maren Lundby vinner verdenscupen.

Av NTB | 12.03.2020 16:46:30

Sport: Det bekreftet Det internasjonale skiforbundet (FIS) torsdag ettermiddag. Også kvinnenes planlagte avslutningsrenn i Russland kommende helg er avlyst.

Beslutningen kommer som et resultat av grepene som nå tas både nasjonalt og internasjonalt for å stoppe spredningen av koronaviruset.

– Som følge av det pågående virusutbruddet og spredningen av dette, samt de nylig annonserte reiserestriksjonene, er de gjenstående verdenscupkonkurransene i Russland og Vikersund avlyst, heter det fra FIS.

På herresiden går verdenscupseieren til østerrikske Stefan Kraft.

– Det var det store målet i år. Det er jo kjempestort når jeg tenker over det, sier Lundby til NRK.

På kvinnesiden skulle Raw Air-vinneren ha blitt kåret i Trondheim torsdag, mens verdens beste herrehoppere etter planen skulle ha gjort opp om seieren i skiflygingsbakken i Vikersund fredag, lørdag og søndag.

Avslutningen på konkurransen ville uansett blitt amputert. Tidligere torsdag ble NTB gjort kjent med at det japanske laget hadde besluttet å avslutte sin deltakelse i turneringen etter torsdagens renn i Granåsen.

Heller ikke hopperne fra USA og Canada ville reist videre til Vikersund.

Torsdagens beslutning betyr at Maren Lundby vinner verdenscupen for tredje året på rad. I hoppsirkuset er den polske legenden Adam Malysz den eneste som har gjort det før henne.

Hoppeliten for både menn og kvinner skulle etter planen konkurrert i Granåsen torsdag, men kun noen få timer før mennenes renn skulle startet kom beskjeden om avlysningen.

(©NTB)

Flere nyheter: