reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frida Karlsson i mål som vinner på Lillehammer. Foto: Heiko Junge / NTB

Råsterk Karlsson vant fellesstarten på Lillehammer – Udnes Weng på pallen

Frida Karlsson gjorde hele grovjobben og avgjorde verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer. Tiril Udnes Weng tok andreplassen.

Av NTB | 04.12.2022 11:56:58

Sport: Det ble en dramatisk fellesstart-konkurranse over 20 kilometer i klassisk stil. Sverige var best i spurten. Karlsson kjørte knallhardt omtrent hele veien.

Tross det var hun den som holdt farten best på oppløpet. Verdenscupleder Udnes Weng gikk et smart løp og hadde krefter til å være med i teten inn på oppløpet. Det ga henne andreplass foran svenske Ebba Andersson.

– Det er vel ikke en slik fellesstart vi er vant med i kvinnelangrenn. Andreplassen var langt over hva jeg torde å håpe på. Men jeg har gode bein om dagen, sa Udnes Weng til TV 2.

– Selv om luken var ganske stor opp til de foran, hadde jeg god tro på at vi skulle ta dem inn igjen på siste runde. Frida hadde en god spurt. Så jeg måtte ta ryggen på henne.

Udnes Weng har hatt en strålende start på sesongen.

– Jeg vet ikke helt hva jeg driver med om dagen. Men det skal bli godt med litt hvile, sa hun.

– Dette er ingen god måte å løse en fellesstart på, sa TV 2s ekspert Petter Skinstad vel midtveis i løpet.

Karlsson, Andersson og Katharina Hennig fikk åtte-ni sekunders ledelse langt ute i konkurransen, men ble hentet inn i løpet av ganske kort tid.

Hennig ødela en stav et par kilometer fra mål, og det kan ha fratatt henne seieren. Før det hadde Karlsson rykket fra feltet ut på sisterunden.

Verdenscupen fortsetter på Beitostølen neste helg. Det venter klassisk sprint (fredag), 10 kilometer klassisk (lørdag) og en blandet stafett over 4 x 5 kilometer (søndag).

Karlsson og Andersson dro hardt i tet i store deler av konkurransen. Den svenske duoen gjorde flere forsøk for å skaffe seg en avgjørende luke.

(©NTB)

Flere nyheter: