Menu
Johannes Thingnes Bø under verdenscupen i skiskyting i Finland. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Råsterk Johannes Thingnes Bø – ny verdenscuptriumf tross strafferunde

Johannes Thingnes Bø dro til med et knalløp i sporet i verdenscupen i skiskyting og sikret seieren på sprinten i Finland.

Av NTB | 03.12.2022 11:56:51

Sport: Thingnes Bø pådro seg en strafferunde i stående skyting, men gikk svært fort i sporet der løperne gjennomførte ti kilometer. Han ledet omtrent fra start til mål av sitt løp.

Til slutt var det 10,5 sekunder ned til lagkameraten Sturla Holm Lægreid på andreplass.

– Løypeprofilen passet meg bra. Det er veldig befriende for meg ut ifra den langrennsformen jeg har vist hittil. Skal man vinne med en bom, må man ha en maksdag i løypa. I dag fikk jeg virkelig prøvd meg fordi Sturla gjorde et fantastisk løp, sa Thingnes Bø til TV 2.

Han sikret sin 56. seier i verdenscup, VM og OL.

– Han har disponert løpet fantastisk bra og ikke gått på en sprekk. Det er imponerende, sa TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen om Thingnes Bø under sendingen.

Torsdag avgjorde Thingnes Bø stafetten til Norges fordel etter en duell med tyske Roman Rees. Det skjedde på siste etappe. To dager tidligere ble han bare nummer tolv på normaldistansen etter fire tilleggsminutter.

Lægreid feide ned alle ti blinker i Kontiolahti. Han kom til mål som klar leder, men måtte slippe tetplassen da Thingnes Bø kom til mål.

– Det var et fantastisk løp. Det bør i hvert fall holde til en plass på pallen, sa Bjørndalen.

Tarjei Bø hadde en trøblete dag i stående skyting på sprinten og måtte gjennom to strafferunder. Det gjorde at han forsvant ut av tetkampen.

Filip Fjeld Andersen var med helt i toppen før han noterte et bomskudd på ståendeskytingen.

Søndag skal skiskytterne gjennom en jaktstart over 12,5 kilometer. Der starter Thingnes Bø som storfavoritt.

I februar tok Thingnes Bø fire OL-gull og en bronse under lekene i Kina. Det gjorde ham til olympisk konge under de siste lekene.

(©NTB)

Flere nyheter: