Menu
Rasmus Tiller vant sykkelrittet Dwars door het Hageland i Belgia lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Rasmus Tiller tok Norges første proffseier i 2021: – Leverte så det suste

Rasmus Tiller vant det belgiske rittet Dwars door het Hageland lørdag. Det var årets første proffseier for norsk sykkelsport og Uno-X-laget.

Av NTB | 05.06.2021 19:22:51

Sport: Han krysset målstreken foran Nederland-stjernen Danny van Poppel. 24-åringen tråkket inn til tiden 3.58.27. Nordmannen kom med i en gruppe med meriterte ryttere og var til slutt sterkest der.

– Vi kjenner kvalitetene til Rasmus, og så må han også få bygget litt selvtillit. Han gikk nok noen runder med seg selv da van Poppel prøvde å støte. Det kjente han nok. Men han følte seg rå, og det løsnet skikkelig. Det var godt disponert, sa Uno-X-sportsdirektør Leonard Snoeks til NTB.

– Han klinket skikkelig til på den siste biten og leverte så det suste, la Snoeks til.

Endagsrittet, som er på nivået under verdenstouren, var på 177 kilometer. Den gikk mellom Aarschot og Diest i Belgia.

– Jeg er en vanlig fyr fra Norge som har hatt en jevn og fin utvikling. Mange unge slår gjennom umiddelbart, men noen ganger trenger man litt ekstra tid. Jeg drømmer om Paris-Roubaix og Flandern rundt, sa Tiller selv til Sporza.

Tiller kom hjem til Norge og sluttet seg til Uno-X-laget i forkant av årets sesong. I 2019 og 2020 var han på lag med Edvald Boasson Hagen i sørafrikanske Dimension Data / NTT Pro.

Uno-X ble tidligere i år Norges først sykkellag til å delta i et verdenstourritt. Det skjedde i klassikeren Brugge-De Panne, og Tiller var blant rytterne som var med.

Han skrøt av hele laget, som jobbet iherdig gjennom 14 grussoner for å sette Tiller i posisjon til å ta seieren.

Inntil lørdag hadde Tiller en 2.-plass som beste resultat denne sesongen. Den kom tidlig i mars i Le Samyn, som også var et belgisk ritt.

(©NTB)