reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Rasmus Hansson, som er bosatt i Bærum, vil tilbake på Stortinget og ønsker å stille til valg i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Rasmus Hansson vil tilbake på tinget

MDG-profil Rasmus Hansson vil tilbake til toppolitikken etter fire år ute av Stortinget. 66-åringen tar sikte på andreplass på MDGs liste i Oslo neste år.

Av NTB | 24.09.2020 04:08:03

Politikk: MDGs tidligere nasjonale talsperson, Rasmus Hansson, har gitt nominasjonskomiteen i partiet beskjed om at han ønsker seg andreplassen på Oslo MDGs stortingsliste for valget i 2021. Lan Marie Berg (33) topper trolig listen, skriver Dagbladet.

Da Hansson ble valgt inn på Stortinget i 2013, var han MDGs første representant på Stortinget.

Hansson sier han har tro på at MDG skal kunne få en stor gruppe på Stortinget.

Partiet har ligget på rundt 5 prosent på meningsmålingene i år. Sperregrensen for å få utjevningsmandater er 4 prosent. Men på en meningsmåling i Vårt Land fredag får partiet bare 4,2 prosent, som er et av de svakeste resultatene partiet har hatt på målinger i år. Ved valget i 2017 fikk MDG støtte fra 3,2 prosent av velgerne.

Oslo får fra stortingsvalget 2021 til sammen 20 stortingsrepresentanter, som er én mer enn Oslo har hatt de siste åtte årene. Årsaken til økningen er folketallsveksten i hovedstaden.

(©NTB)

Flere nyheter: