Menu
Marcus Rashford kom til flere muligheter og avgjorde Manchester Uniteds hjemmekamp mot West Ham. Foto: Jon Super / AP / NTB

Rashford i hundre for formsterke United: – Noe jeg og familien har drømt om

Manchester United gjorde jobben uten å imponere nevneverdig og fikk med seg en viktig 1-0-seier over West Ham i Premier League søndag.

Av NTB | 30.10.2022 19:51:33

Sport: Trepoengeren kom takket være Marcus Rashfords flotte scoring etter 37 minutter. Han timet sitt løp perfekt og stanget inn Christian Eriksens prikkfrie innlegg fra høyre.

Scoringen var Rashfords 100. i seniorkarrieren.

– Det er selvfølgelig en god følelse. Det er stort for meg, og det er noe jeg og familien min har drømt om, sa han til Viaplay om milepælen.

– Det var en god dag, og jeg synes vi spilte briljant. Vi kunne åpenbart ha gjort det mye bedre med ballen, men vi var tøffe defensivt, og om vi skal nå målet vårt for sesongen, må vi også vinne slike kamper, oppsummerte United-spissen.

West Ham måtte framover i banen etter sidebytte, men den første avslutningen på mål fra gjestene kom først etter 68 minutter. Etter det ble hjemmelaget på Old Trafford presset mer og mer.

Craig Dawson kom nær å heade inn en utligning etter 77 minutter, mens David de Gea måtte hente fram storspill for å stoppe Michail Antonio kort tid etter. Trykket fra bortelaget var voldsomt, men Manchester United forsvarte seg heltemodig.

– Det er veldig skuffende for oss. Vi dominerte og skapte de største sjansene i løpet av 90 minutter. Men når alt kommer til alt, handler det om å putte ballen i mål. Det gjorde vi ikke, sa West Ham-backen Aaron Cresswell.

Jarrod Bowen og Declan Rice satte De Gea på prøve igjen på overtid, men det endte med seier for Manchester United, som dermed tar seg forbi Chelsea og opp til 5.-plass på Premier League-tabellen. Tottenham og Newcastle, som begge har spilt en kamp mer, er henholdsvis tre og ett poeng foran de røde.

Old Trafford-laget har snudd skuta etter det stygge 3-6-tapet hjemme mot Manchester City i starten av måneden og siden spilt åtte strake kamper uten tap (6-2-0).

West Ham har samtidig løftet seg etter en tung sesongstart og ligger på 13.-plass i ligaen.

I neste runde skal Manchester United spille borte mot Aston Villa, mens West Ham tar imot Crystal Palace.

Hans mål var den klart største hendelsen i en første omgang som ble preget av en del feilpasninger og brudd hos begge lag. Det skal sies at Manchester United hadde ballen klart mest og stort sett kontrollerte begivenhetene før pause.

Fred burde ha punktert kampen for hjemmelaget etter 87 minutter, men traff stolpen da han fikk heade fritt fra god posisjon.

(©NTB)

Flere nyheter: