Menu
Myziane Maolida og de andre Hertha-spillerne kom til kort mot Union Berlin i byderbyet lørdag. Etterpå ble de konfrontert av rasende klubbtilhengere. Foto: Sören Stache, DPA via AP / NTB

Rasende Hertha-fans etter derbytap – krevde at spillerne tok av trøyene

Hertha Berlin-spillerne ble konfrontert av rasende klubbtilhengere etter 1-4 i byderbyet mot Union lørdag. Flere måtte ta av seg trøya før de gikk av banen.

Av NTB | 10.04.2022 11:49:35

Sport: Det melder blant andre Kicker, med et bilde av en tilhenger som drar i trøya til en spiller, og BZ. Budskapet var at prestasjonen var for dårlig til at spillerne fortjente å bære trøya. Det endte med at flere tok av seg drakten og la den foran tilhengerne i svingen.

– Jeg hørte at vi skulle ta av oss trøya og legge den ned. Etter en slik kamp forstår jeg at tilhengerne er forbannet, og derfor gjorde jeg det. Jeg ville unngå at det eskalerte, sa Maximilian Mittelstädt, en av de første som la ned trøya.

– Selvsagt er våre fans skuffet. De ga alt for å støtte oss, men det endte dårlig. Jeg hørte ikke hva det var med trøyene, men jeg så Max og noen andre legge dem ned, så da gjorde jeg det også, sa keeper Marcel Lotka.

– De ydmyker spillerne. Jeg synes tilhengerne går for langt, og kanskje gjorde spillerne det fordi de ble redde. Det var jo tilskuere inne på banen. Det er synd at slikt skjer, sa han.

– Jeg ville ikke tatt av meg trøya. Den bærer jeg alltid med stolthet. Jeg forstår sinnet, men vi er idrettsfolk og kan ikke la oss tråkke på, sa sportsdirektør Fredi Bobic.

Hertha er på nedrykksplass fem serierunder før slutt.

– Jeg forstår at tilhengerne er bittert skuffet etter at vi taper et derby så klart, men det handler jo ikke om at spillerne ikke vil, sa trener Felix Magath.

Tidligere storspiller Lothar Matthäus reagerte som ekspertkommentator for Sky.

Hertha tapte et byderby for tredje gang denne sesongen, og det foran 74.667 tilskuere på et fullsatt Olympiastadion. Verken Rune Almenning Jarstein eller Fredrik Bjørkan var i Hertha-troppen, mens Julian Ryerson spilte det siste kvarteret for Union på en stor dag for klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: