Menu
Gabriel Rasch beroliger etter fredagens Bernal-velt i Danmark. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Rasch beroliger etter Bernal-rundkast

Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch sier sykkelstjernen Egan Bernal unngikk alvorlige skader da han gikk i bakken under fredagens etappe av Danmark rundt.

Av NTB | 19.08.2022 19:10:49

Sport: Bernal, som skadet seg svært stygt i en ulykke i januar, overrasket de fleste da han stilte til start i Danmark rundt. Han hadde ikke konkurrert på nesten ett år.

I forkant av rittet sa colombianeren at målet var å fullføre samt å unngå velt. Fredag skjedde det som ikke måtte skje. Bernal gikk i bakken i en sving, og TV-bilder viste sykkelstjernen sittende fortumlet på asfalten.

Etter en stund fikk han en ny sykkel og fortsatte etappen.

– Det var en venstresving med litt stein og grus. Han skled og rullet litt. Han var uheldig, sier Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch.

– Han slo seg litt på skulderen, hånden og kneet. Men det ser faktisk bra ut. Vi har alltid legen i den første bilen bak, så legen sjekket om Egan hadde slått hodet. Bortsett fra noen skrammer går det greit, fortsetter han.

Ineos har uttalt at Bernal må under kniven igjen etter sesongen for å få fjernet flere skruer fra kroppen.

Fredagens krasj ga naturlig nok laget hans en støkk.

– Man blir litt redd når Egan velter nå. Han har fortsatt noen skruer i kroppen. Så det er litt skummelt, sier Gabriel Rasch.

(©NTB)

Flere nyheter: