reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Psykolog Peder Kjøs, kjent for mange fra TV, har ledet en ekspertgruppe som fredag vil gi statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen forslag til konkrete tiltak for å dempe de psykiske følgene av pandemien. Her er de to sammen i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rapport om psykisk helse på vei til regjeringen

Fredag får statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) overlevert rapporten fra Kjøs-utvalget om nordmenns psykiske helse under pandemien.

Av NTB | 29.04.2021 10:25:40

Medisin og helse: Utvalget, som har vært ledet av psykolog Peder Kjøs, har også fått i oppdrag å fremme konkrete forslag om hvor innsatsen bør styrkes i helse- og omsorgstjenestene og eventuelt foreslå nye tiltak.

Pandemien og tiltakene for å få ned smitten har ført til ekstra belastninger for mange: Ensomhet, isolasjon og utfordringer knyttet til permitteringer eller å miste jobben, skriver regjeringen i en pressemelding torsdag.

Ekspertgruppen, som består av tolv personer med kompetanse innenfor psykisk helse og rus, ble oppnevnt i mars og har dermed kun hatt drøyt sju uker til rådighet. Deres vurderinger skal inngå som en del av regjeringens beslutningsgrunnlag for nye tiltak innenfor psykisk helsevern.

– Vi vil vurdere om det er behov for å styrke innsatsen ytterligere, sa Solberg da utvalget ble oppnevnt.

(©NTB)

Flere nyheter: