Menu
Psykolog Peder Kjøs, kjent for mange fra TV, har ledet en ekspertgruppe som fredag vil gi statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen forslag til konkrete tiltak for å dempe de psykiske følgene av pandemien. Her er de to sammen i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rapport om psykisk helse på vei til regjeringen

Fredag får statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) overlevert rapporten fra Kjøs-utvalget om nordmenns psykiske helse under pandemien.

Av NTB | 29.04.2021 10:25:40

Medisin og helse: Utvalget, som har vært ledet av psykolog Peder Kjøs, har også fått i oppdrag å fremme konkrete forslag om hvor innsatsen bør styrkes i helse- og omsorgstjenestene og eventuelt foreslå nye tiltak.

Pandemien og tiltakene for å få ned smitten har ført til ekstra belastninger for mange: Ensomhet, isolasjon og utfordringer knyttet til permitteringer eller å miste jobben, skriver regjeringen i en pressemelding torsdag.

Ekspertgruppen, som består av tolv personer med kompetanse innenfor psykisk helse og rus, ble oppnevnt i mars og har dermed kun hatt drøyt sju uker til rådighet. Deres vurderinger skal inngå som en del av regjeringens beslutningsgrunnlag for nye tiltak innenfor psykisk helsevern.

– Vi vil vurdere om det er behov for å styrke innsatsen ytterligere, sa Solberg da utvalget ble oppnevnt.

(©NTB)

Flere nyheter: