Menu
Avinors elfly måtte nødlandet i Nordnestjønn under Arendalsuka i 2019. Piloten, konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor og statssekretær Aase Marthe Johansen Horrigmo, kom uskadd fra ulykken. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Flyulykke etter dårlig vedlikehold

Nødlandingen i 2019 nord for Arendal med Avinor-sjefen om bord, skyldtes trolig dårlig vedlikehold av elflyet, kommer det fram i Havarikommisjonens rapport.

Av NTB | 16.03.2021 10:38:10

Økonomi og næringsliv: Under innflygingen til Gullknapp lufthavn i Arendal stoppet motoren. Elflyet måtte nødlande i Nordnestjønn og endte opp ned i vannet.

Konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor satt bak spakene og statssekretær Aase Marthe Johansen Horrigmo (H) var passasjer. Begge kom uskadd fra ulykken.

I rapporten fremgår det at kjølevæskenivået var for lavt.

– Funn i undersøkelsen tyder på at det ble fylt på for lite kjølevæske i forbindelse med et motorskifte utført av flyets vedlikeholdsorganisasjon i Norge. Mangelfulle beskrivelser i prosedyren for fylling av kjølevæske i fabrikantens vedlikeholdshåndbok medvirket til dette, skriver Havarikommisjonen.

Kommisjonen fremmer fire sikkerhetstilrådinger.

Flygingen var en demonstrasjonsflyging i forbindelse med Arendalsuka 2019. Flyet var Avinors eget elfly, som ble innkjøpt i 2018.

(©NTB)

Flere nyheter: