Menu
Statsminister Boris Johnsons regjering får kritikk i en gjennomgang av koronahåndteringen. Bildet er fra Underhuset i forrige måned, der Johnson jevnlig taler i den fullsatte, dårlig ventilerte salen, uten munnbind, i likhet med mange andre folkevalgte. Foto: Jessica Taylor / Parliament via AP / NTB

Rapport: Den britiske regjeringen fomlet i starten på koronakrisen

Den britiske regjeringen sviktet fordi den brukte for lang tid på å stenge ned samfunnet da koronabølgen slo inn i fjor, konkluderer Parlamentet i en rapport.

Av NTB | 12.10.2021 05:38:05

Politikk: I en krass gjennomgang slår de folkevalgte fast at regjeringens pandemiplanlegging fokuserte for mye på influensa og at regjeringen hadde sviktet ved å ikke lære fra tidligere utbrudd som sars, mers og ebola.

Regjeringens forsinkelser med å stenge ned samfunnet var «et av de alvorligste feilstegene i det offentlige helsevesenet» i landets historie, står det i rapporten.

Gjennomgangen er gjort av to komiteer i Underhuset på bakgrunn av flere måneder med høringer. Rapporten ble lagt fram tirsdag, i forkant av en uavhengig offentlig gransking av regjeringens koronahåndtering og som skal starte neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: