Menu
Det er behov for å bedre sikkerheten for persontransport innen havbruksnæringen, heter det i en rapport fra Statens Havarikommisjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Rapport: Behov for å bedre transportsikkerheten i havbruksnæringen

En undersøkelse av en båtulykke ved et oppdrettsanlegg i Nordland i 2019 viser et behov for å bedre sikkerheten for persontransport til sjøs, ifølge rapport.

Av NTB | 13.04.2021 07:49:48

Fritid: Fredag 29. november 2019 kantret en arbeidsbåt med to røktere om bord på vei hjem fra et oppdrettsanlegg i Lurøy i Nordland.

Den ene personen ble etter noen timer hentet opp fra vannet, men den andre ble aldri funnet tross omfattende søk.

Undersøkelsen av ulykken har vist at det er behov for å bedre sikkerheten for persontransport innen havbruksnæringen, lyder konklusjonen fra Statens Havarikommisjon, som nå er ferdig med sine undersøkelser.

– Havbruksnæringen er ventet å vokse, og flere av oppdrettsanleggene vil være lengre til havs. Dette øker behovet for transport av personer i mer krevende farvann, heter det.

Havarikommisjonens rapport anbefaler blant annet at det iverksettes tiltak som øker bevisstheten både hos bedrifter og ansatte i næringen om arbeidsbåters værbegrensninger.

(©NTB)

Flere nyheter: