reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
De to mennene som er pågrepet og siktet for ran og frihetsberøvelse i Kragerø søndag, fremstilles trolig for varetektsfengsling tirsdag. Her fra pågripelsen på E18. Foto: Kristoffer Isaksen / NTB scanpix

Ranssiktede i Kragerø avhøres

Politiet skal mandag avhøre de to mennene som er pågrepet og siktet for ran og frihetsberøvelse i Kragerø.

Av NTB | 08.06.2020 12:04:14

Kriminalitet og rettsvesen: De to mistenkte mennene er fra Grenlands-området, en i slutten av 30-årene og en slutten av 20-årene.

Avhør vil bli gjennomført i løpet av mandagen, opplyser politistasjonssjef Øystein Skottmyr ved Kragerø politistasjon.

De to blir trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Politiet ville mandag formiddag ikke kommentere saken ytterligere overfor NTB av hensyn til den pågående etterforskningen.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere involverte i saken, og vil derfor verken gå ut med detaljer om funn vi har gjort eller andre detaljer så tidlig i etterforskningen, sier politistasjonssjef Øystein Skottmyr i Sørøst politidistrikt.

Av hensyn til et lite lokalsamfunnet vil de heller ikke gå i detalj om den fornærmede, åstedet for ranet eller ransutbytte.

– Vi har hatt samtaler med fornærmede i natt, men vil ikke gå ut med mer informasjon før vi har tatt ut siktelse, som trolig vil skje i løpet av morgendagen, sier Skottmyr til NTB klokka 14.30.

Kvinnen ble overfalt i sitt eget hjem i Kragerø. Kort tid etter forlot mennene og kvinnen boligen, og kjørte av gårde i en svart Mitsubishi Outlander.

– Vi fikk melding om dette klokken 18.15. Kvinnen rakk å varsle en nabo, som igjen fikk varslet oss, sa politistasjonssjef Øystein Skottmyr ved Kragerø politistasjon til NTB søndag kveld.

Etter en biljakt langs E18 ble bilen stanset ved avkjørselen til Valle, og de to mennene ble pågrepet. Kvinnen kom fysisk uskadd fra hendelsen.

– Det ble en dramatisk pågripelse med bevæpnet politi. En av de pågrepne ble bitt av en politihund. De to skal ha kastet en del gjenstander ut av vinduet langs E18, sier Skottmyr.

Mandag opplyser politiet at de har funnet flere av disse gjenstandene, men opplyser ikke om det kan dreie seg om våpnene som ble benyttet i ranet.

Relasjonen mellom de tre involverte er ennå ikke kjent. Et eventuelt ransutbytte er også foreløpig ukjent.

Politiet har iverksatt en omfattende teknisk og taktisk etterforskning etter at en kvinne ble ranet og bortført av to bevæpnede menn søndag kveld.

– Dersom noen har sett denne bilen kjøre i høy hastighet langs E18, så er vi svært interessert i at de tar kontakt, sier Skottmyr.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: