reklame
Menu
Ranheim-trener Svein Maalen kunne endelig innkassere tre poeng igjen etter mandagens borteseier mot Grorud. Her fra en tidligere kamp mot Lillestrøm. Foto: Vidar Ruud / NTB.

Ranheim tilbake på vinnersporet

Ranheims Ole Sæter scoret sitt femte for sesongen da Grorud ble slått 2-0 borte i Oslo mandag kveld.

Av NTB | 21.09.2020 19:08:02

Sport: Ranheim kom til Oslo etter tre tap på rad, og det hadde ført til et fall til 3.-plass på tabellen. Ranheim var bare seks poeng foran Grorud foran denne kampen, men nå er avstanden ni poeng igjen. Oslo-laget gikk på sitt første tap på fem kamper etter fire uavgjortresultat på rad.

Klokka hadde akkurat bikket en halvtime spilt da Ranheim tok ledelsen 1-0 i en sjansefattig 1. omgang. Angriper Ole Sæter fikk to muligheter, og der den første muligheten ble blokkert endte den andre opp kontant i mål nede i hjørnet. Det var Sæters femte scoring for sesongen. Det er bra etter at han totalt har vært innpå i 12 av 16 kamper, men der kun tre av dem har vært fra start.

Sæter ble byttet ut med Ivar Sollie Rønning i det 72. minutt, og han ville være noe dårligere. Innbytteren gjorde sitt sjuende for sesongen på det perfekte innlegget til Erik Tønne på første stolpe. Solli har også vært innpå i 12 kamper, men hele ti av dem har vært fra start.

Ranheim er oppe på 2.-plass på tabellen igjen, men det var før kampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink var ferdigspilt.

Innbytter Nikolai Jakobsen Hristov var nærmest for Grorud i det 66. minutt, men avslutningen hans gikk like utenfor fra skrått og godt hold. Ranheim var svært gjerrige bakover og slapp hjemmelaget lite til. Da ble den fortjent seier til nummer to-laget fra Trondheim.

Da lagene møttes i Trondheim vant Ranheim 5-3, og det blir ofte litt enten- eller for Ranheim. Ranheim har vunnet ti og tapt seks hittil i sesongen. Foreløpig er det ikke blitt en eneste uavgjortkamp.

Måltjuven Kjell Rune Sellin sørget for at Strømmen ledet 1-0 til pause over KFUM Oslo på Ekeberg. Samme mann la på til sluttresultat 2-0 13 minutter før full tid.

Ranheim spilte en meget god 1. omgang og slapp ikke hjemmelaget til i det hele tatt. Ranheim beholdt kontrollen i de siste 45 minuttene også, men uten på noe som helst vis å briljere. Det trengtes heller ikke. Tre poeng borte mot en kompakt og slett ikke håpløst Grorud er godt betalt.

Øygarden tok ledelsen 1-0 borte over Åsane ved Bjarte Haugsdal, men helt på tampen av 1. omgang snudde Åsane til 2-1-ledelse ved pause etter to kjappe scoringer av Sindre Austevoll og Kristoffer Valsvik. Toppscorer Henrik Udahl puttet nummer 13 for sesongen til 3-1 i 2. omgang. Åsane er bare to poeng bak Ranheim på tabellen.

(©NTB)

Flere nyheter: