Menu
Ranheim-spiller Eirik Valla Dønnem ble matchvinner mot Haugesund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ranheim opp fra kvalikplass etter sterk borteseier mot Haugesund

Med en meget viktig returkamp mot PSV i vente slet Haugesund med å bryte ned Ranheim søndag. Eirik Valla Dønnem sikret 1-0-seier for trønderne.

Av NTB | 11.08.2019 20:05:02

Sport: Ute fra elleveren som møtte PSV torsdag, var Bruno Leite, Thore Pedersen og Shuaibu Ibrahim, og inn kom Ibrahima Koné, Stian Ringstad og Torbjørn Kallevåg. Det så ikke ut til å hjelpe i hjemmeoppgjøret mot Ranheim, som FKH tapte 0-1.

– Det var ikke godt nok i dag. Vi hadde ikke nok frekvens i oss, vi er ikke distinkte nok. Det var litt for mye tekniske feil over hele linjen, sa Jostein Grindhaug i et intervju med Eurosport etter kampen.

De første 45 minuttene var meget tamme, der det nærmest ikke ble skapt en eneste sjanse. Heller ikke i den andre omgangen skjedde det stort før det var spilt 75 minutter.

– Jeg har gjort det mange ganger på oppvarming. Jeg vet jeg kan, og i dag fikk jeg mulighet. Da satt jeg den, sa målscoreren etter kampen.

Hjemmelaget kjørte kampen det siste kvarteret, men kom ikke særlig nærme poeng mot et kompakt og lavtliggende Ranheim.

– Fortsetter vi som det her, blir det mange trepoengere i høst, sa Valla Dønnem til Eurosport.

Haugesund er nå nummer åtte med 21 poeng. Returoppgjøret mot PSV i europaligakvalifiseringen spilles torsdag. Nederlenderne leder 1-0 fra første oppgjør.

I kjølvannet av et frispark fikk Eirik Valla Dønnem tid og rom til å fyre fra 18 meter. Han plasserte ballen lekkert i hjørnet. Skuddet var utakbart for Helge Sandvik i Haugesund-buret.

Flere mål ble det ikke på et halvfull Haugesund stadion. 1-0 til Ranheim gjør at de blåkledde gjestene nå har 18 poeng og klatrer fra 14.- til 11.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: