Menu
Scott Arfield scoret Rangers' viktige 1-1-mål i FA-cupsemifinalen. Foto: Jane Barlow / PA via AP / NTB

Rangers til FA-cupfinale på bekostning av Celtic

Rangers var best mot erkerivalen Celtic, men trengte ekstraomganger og litt flaks for å vinne 2-1 og ta seg videre fra den skotske FA-cupens semifinale.

Av NTB | 17.04.2022 17:49:33

Sport: Kristoffer Ajers erstatter i Celtic, Carl Starfelt, var uheldig da han skled inn erkerivalens vinnermål i eget bur ti minutter ut i annen ekstraomgang. TV-reprisen antydet at Calvin Bassey var i offside før han slo inn mot Fashion Sakala, som var i duell med Starfelt, men målet ble godkjent.

Avgjørelsen kom etter en periode der Rangers hadde presset og skapt store sjanser. Samtidig hadde Celtic også sine muligheter i et typisk intenst Glasgow-derby som svingte mye fram og tilbake.

Det var også hjemmelaget som tok ledelsen i det 64. minuttet. Et smart frisparktrekk fikk en heldig avslutning da venstreback Greg Taylor skjøt via Rangers-forsvarer Bassey og stangen før ballen endte i mål.

Noen minutter senere fikk Celtic-stopper Cameron Carter-Vickers muligheten til å punktere kampen, men han dunket ballen i tverrliggeren.

I stedet skulle veteranen Scott Arfield lykkes for gjestene. Han var godt plassert på et lavt innlegg fra høyre og scoret kontant. Dermed ble det ekstraomganger, der Rangers trakk det lengste strået.

I finalen på Hampden Park 22. mai skal Rangers møte Hearts, som lørdag slo Hibernian 2-1 i sin semifinale.

Rangers får en heftig sesonginnspurt. Laget er i semifinale i europaligaen og jager seks poeng bak Celtic i serien med fem kamper igjen.

(©NTB)