Menu
Auston Matthews (til h.) feirer et av sine mål for Toronto Maple Leafs mot Montreal Canadiens. Han er den første på over 25 år som har scoret 51 mål over en periode på 50 NHL-kamper, og lørdagens seier betyr at laget er sluttspillklar. Foto: Frank Gunn, The Canadian Press via AP / NTB

Rangers og Maple Leafs sikret sluttspillplass – Matthews tangerte Lemieux

New York Rangers og Toronto Maple Leafs ble fjerde og femte lag som har sikret plass i NHL-sluttspillet, med hver sin hjemmeseier lørdag.

Av NTB | 10.04.2022 11:19:30

Sport: – Å bli sluttspillklar med ti kamper igjen er tegn på en fremragende sesong, sa Maple Leafs-trener Sheldon Keefe etter 3-2-seieren over Montreal Canadiens.

Auston Matthews scoret to mål og er dermed oppe i 51 på sine 50 siste kamper. Ikke siden Mario Lemieux i 1995-96 har en NHL-spiller scoret så mange mål på 50 kamper.

Også i New York var det jubel lørdag.

– Vi har noen av de beste spillerne i verden, flere unge talenter og sannsynligvis verdens beste keeper. Det er på tide at vi presterer etter noen skuffende sesonger, sa Rangers-senter Ryan Strome etter å ha scoret i 5-1-seieren over Ottawa Senators.

Chris Kreider scoret to mål og er oppe i 49 for sesongen.

Avalanche tangerte klubbrekorden med sin 52. seier da Edmonton Oilers ble slått 2-1 etter straffeslag. Darcy Kuemper reddet 49 skudd for Avalanche, som er best i ligaen med 110 poeng.

Mats Zuccarellos Minnesota Wild er inne på sluttspillplass i samme avdeling, men med 92 poeng er laget fortsatt noen kamper fra å løse sluttspillbillett.

Rangers duellerer med Carolina Hurricanes om førsteplassen i sin avdeling. Begge har 100 poeng. Florida Panthers (108 poeng) og Maple Leafs (100) er også sluttspillklare fra Eastern Conference, så langt bare Colorado Avalanche fra vest.

For Detroit Red Wings er håpet om sluttspillplass ute. Det ble klart da Washington Capitals slo Pittsburgh Penguins 6-3 lørdag. Red Wings hadde vært i sluttspill 25 ganger på rad fram til 2016, men har ikke tatt seg gjennom nåløyet siden. Det er sjette gang på rad at laget havner utenfor.

(©NTB)