Menu
Rangers-fans feiret ligagullet lørdag. Foto: Andrew Milligan/PA via AP / NTB

Rangers-gullfest ble voldelig – tre politimenn skadd

20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag.

Av NTB | 16.05.2021 10:10:26

Sport: Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år. Etter lørdagens 4-0-seier over Aberdeen fikk spillerne trofeet overrakt.

Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

– Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

– Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

Skotske myndigheter hadde i forkant av gullfeiringen anmodet sterkt om at fansen ikke samlet seg i for store grupper av hensyn til virussituasjonen.

Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller. Fredag forlenget lokale myndigheter en rekke restriksjoner i byen. De samme tiltakene er besluttet opphevet i resten av Skottland.

Rangers sikret seg serietittelen i skotsk fotball allerede for to måneder siden. Lørdagens kamp var sesongens siste, og først da ble trofeet utdelt.

Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: